Vizier op volleybal

 

De opstelling van de Topdivisie (v)

160228OrionAlterno

De Topdivisie bij de dames kunnen we onderverdelen in een aantal blokken / blokjes.  Twee teams hebben een straatlengte voor, vijf staan dicht bij elkaar in de middenmoot en dan nog vier teams die waarschijnlijk onder elkaar gaan uitmaken wie er met Krekkers volgend seizoen een divisie lager gaat spelen.  Een 1-4-5-2 opstelling.  Met vier divisieverdedigers, vijf middenmoters en twee spitsen.

De twee topteams (Flamingo’s 15-42 en Apollo 16-39) hebben zaterdag respectievelijk een middenmoter ( VV Alterno II 16-24) en een divisieverdediger (Sudosa – Desto 15-16) als tegenstander. Na twee sets had Flamingo’s in Gennep geen moeite meer met de ploeg uit Apeldoorn (3-1), in Assen moest Apollo 8 destijds van een 2-0 achterstand terugkomen en kon daarna de tiebreak nog voor zich beslissen.

Uit de middenmoot spelen VV Utrecht (16-26) en SV Dynamo (16-25) tegen elkaar. Utrecht dwong de laatste weken respect af met goede prestaties en resultaten tegen Apollo en Flamingo’s. De ploeg uit Borne werd verslagen en de Roze Vogols moesten een veer laten in Galgenwaard. De heenwedstrijd werd door Dynamo met 3-0 gewonnen. Liggen de verhoudingen nog zo duidelijk?

Seesing Personeel | Orion, een ander middenmoot team (14-24), krijgt hekkensluiter Krekkers (16-5) in Doetinchem op bezoek. Orion won in Maria Parochie met 0-3 en zal nu opnieuw voor de volle buit gaan. De ploeg van Eric Robbers staat qua verliespunten nog derde en die podiumplaats zal het niet alleen theoretisch maar ook in de praktijk willen bezetten.

Voor drie teams, die om behoud vechten, wordt het een belangrijke zaterdag. Pharmafilter US (14-17) komt naar DeVoKo Denekamp (16-16) met de wetenschap dat ze wel twee wedstrijden minder speelden, maar in punten nog voor liggen, hetgeen echter nog geen zekerheid geeft. Al is hun resterende programma, met na zaterdag nog vijf thuiswedstrijden en twee uitduels, wel een mooie uitgangspositie daarvoor. DeVoKo won de laatste vier thuiswedstrijden en het feit dat Jet Oosterheert en Emmy Heerdink weer inzetbaar zijn na een lange blessure periode zal eraan bijdragen om met het nodige zelfvertrouwen aan het duel te beginnen.

Het voor behoud strijdend Sliedrecht Sport II (16-18) krijgt PDK (16-27), de koploper van de middenmoters, als tegenstander in de Stoep. Twee ploegen die thuis de punten hebben vergaard (Sliedrecht 15, PDK 23) en uit maar een schrale oogst konden binnenhalen (Sliedrecht 3, PDK 4). Daarop afgaande zou PDK het wel eens heel moeilijk kunnen krijgen in de Stoep.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk uit Orion vs Alterno II.