Vizier op volleybal

 

Geen kampioenspoule voor Prins / VCV

160303VCVvsRivo

Het is Prins / VCV niet gelukt om in de Eredivisie bij de mannen de spanning er tot de laatste wedstrijddag in te houden voor wat betreft de strijd om een plaatsje in de Kampioenspoule. Het was ook een nagenoeg onmogelijke opgave om de zes punten achterstand op Advisie / SSS in twee wedstrijden weg te werken, wetend dat ze het ook nog niet zelf in de hand hadden om dat doel te realiseren. Maar afhankelijk waren van andere resultaten.

De inhaalwedstrijd tegen Draisma Dynamo eindigde gisteravond in een 3-0 zege voor Dynamo. En daarmee werd het lot van Prins / VCV definitief.  Via de setstanden 25-20, 25-17 en 25-21 herstelde de ploeg van Bas Hellinga zich van de zeperd van afgelopen weekend, toen met een hele ruime 3-0 van Orion werd verloren. Sam Boehm (Dynamo) en Jente de Vries (VCV) werden met 15 punten gezamenlijk topscorer van de partij.

Via deze winst komt Dynamo op 43 punten. De vierde plaats in de eindrangschikking was en bleef een zekerheidje. Voor Prins / VCV volgt er een nacompetitie met Coolen Alterno en ARBO Rotterdam Volleybal. Die gaat nergens meer om, omdat Rivo vrijwillig terugtreedt uit de Eredivisie.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort.