Vizier op volleybal

 

Rivo bedankt, Rivo bedankt, Rivo bedankt!

De Rivo kampioenstribune

Weken lang is er al over gesproken. De ene keer is het jammer. De andere keer begrijpelijk, soms ook sneu. Was dit nu nodig ? Is het wel de juiste keuze, hebben we spelers tekort gedaan door ze te dwingen tot stoppen ?  Ik kan U verzekeren dat overal goed over nagedacht is. Vanuit de spelersgroep komt er ook steeds meer de bevestiging dat het mooi geweest is. Want dat is het zeker! Onvergetelijke topseizoenen meegemaakt en vanuit het niets gegroeid naar de absolute top van Nederland, en dat voor een club als Rivo. 

Vanuit de promotieklasse dachten we na elke promotie weer : “Nu zal het wel moeilijk worden volgend seizoen.” Maar een talentvolle groep met een enorme dosis werklust bleef jaar op jaar verrassen. Zelfs ook het eerste seizoen Eredivisie. Veel teams kwamen met knikkende knieën naar de Reggehal want ze kwamen terecht in een heksenketel met een laag plafond en een geweldig publiek. Daar viel weinig te halen , ook voor de ’s lands bekendste teams.  Sportieve wedstrijden , sportief publiek , geweldige organisatie die erachter stond , kortom het waren gouden tijden. 

Helaas gaat het met net als zoveel dingen in het leven. Er is een tijd van opgaan en blinken , maar ook verzinken.  Het vertrek  of stoppen van spelers uit de harde kern deed afbreuk aan de saamhorigheid en vechtlust , en daar moesten we het nu juist van hebben. De trouwe fans zien in het veld niet meer het vechtende team dat staaldraden in het net kapot sloeg en ballen uit de tribune haalde en elkaar een foutje konden vergeven. Zonder iemand tekort te doen ( we hadden en hebben immers iedereen hard nodig ) maar dat beeld zag en ziet iedereen graag en daarmee kun je credits verdienen om door te gaan. En als dat er niet meer is moet een keuze gemaakt worden.

Want Eredivisie spelen is nooit een doel op zich geweest voor Rivo. Het is iedereen gewoon overkomen , en het bestuur heeft de belofte waargemaakt dat ze het team geen strobreed in de weg zouden leggen zolang het succesvol zou zijn. Met dank aan de vele sponsoren die eveneens geloofden in het team en de organisatie. Het bestuur heeft ook waargemaakt dat we zouden stoppen als de vaste patronen er niet meer zouden zijn. Een team bij elkaar kopen is nooit ter sprake geweest. Zo moeilijk was het besluit om te stoppen dus ook weer niet , het is een kwestie van realistisch zijn.  Ik weet zeker dat de jongens die nu misschien nog teleurgesteld zijn dat op den duur gaan begrijpen.

We hopen dat het huidige team er aanstaande zaterdag 5 maart een waardige afscheidswedstrijd voor het publiek en zichzelf van gaan maken , ze zouden zichzelf enorm tekort doen als dat niet het geval zou zijn. We gaan er dan ook zeker vanuit dat ze nog voor 1 keer willen vlammen en laten zien dat ze een mooie pot volleybal kunnen spelen.  De tegenstander is de debutant in de Eredivisie van dit seizoen , Alterno uit Apeldoorn. Tegen dit team zijn we dit seizoen ook begonnen en we verloren er kansloos. Reden genoeg om dit alsnog recht te zetten en er een spetterende wedstrijd van te maken.

Na de wedstrijd zullen we afscheid nemen van de spelersgroep en staf , en alle vrijwilligers die zich jaren hebben ingezet voor het randgebeuren , en dat was veel werk en een absolute noodzaak.  Denk aan ballenmeisjes en begeleiding daarvan , de personen achter Data-volley en E-score,  de fotograaf , radio 350 , de verslagen in de krant en op Vizier , de sfeermakers op de tribune en zo kunnen we nog even doorgaan.  Een compleet circus soms dat de belangen van “’onze”’ boys behartigde. 

We hopen dat er veel publiek zal komen om de laatste wedstrijd te zien en de spelers te bedanken en even een handje te schudden voor hun inzet en mooie wedstrijden en er zo een warm en feestelijk tintje aan te geven. Jaren is het team onze trots geweest , menig feestje gevierd , dan is een mooi afscheid toch zeker op zijn plaats.

Deze laatste wedstrijd begint niet zoals gewend om 16.30 uur , maar is uitgesteld naar 17.00 uur.  Iedereen van harte welkom !!

Namens bestuur Rivo , Gerrit ter Harmsel. Foto Jan van den Noort.