Top drie Bundesliga maakt geen fout

Kirsten Knip_en Kim RenkemaDe voorlaatste ronde in de Bundesliga werd gisteravond afgewerkt, zaterdag worden de laatste wedstrijden gespeeld en is de eindstand voor wat betreft de pré play – offs en play – offs bekend. Voor wat degradatie betreft ziet het er niet zo goed uit voor de Ladies in Black uit Aachen. De ploeg van Britt Bongaerts staat op de elfde plek met een gelijk aantal punten (28) als Köpernick en Straubing en eentje minder dan VT Aurubis Hamburg. Met hun thuiswedstrijd van zaterdag tegen koploper Dresden voor de boeg kon het weleens verkeerd aflopen. Temeer omdat Straubing uit speelt tegen Thüringen, twaalfde met 14 punten, en Hamburg uit bij Münster moet aantreden.

De top drie in de stand maakte gisteren geen fout. Dresdner SC won thuis met 3-1 van Thüringen, Schwerin liet Köpernick kansloos met 3-0 en Stuttgart behaalde thuis een 3-1 zege op USC Münster.

Pokal winnaar Dresden speelde in de vierde set, nadat de derde met 17-25 verloren was, Thüringen de zaal uit. Het werd na een 15-4 en 21-5 tussenstand 25-9. Laura Dijkema scoorde drie keer tijdens haar invalbeurt in de derde set en de vierde, waarin ze wel in de basis begon. Myrthe Schoot ging bij 15 servepasses 2 keer de fout in. Schweriner SC, met Alice Blom in de vierde set in de basis nadat ze in de derde erin was gewisseld, won zonder problemen. Köpernick kreeg 18, 16 en 18 punten mee. Blom scoorde 4 keer.

Bij Stuttgart, afgelopen zondag verliezend bekerfinalist,  kwam de Nederlandse inbreng alleen van Kim Renkema. Femke Stoltenborg en Deborah van Daelen speelden niet. De gasten uit Münster wonnen de eerste set met 24-26, maar gingen daarna drie keer onderuit. Met 25-20, 25-22 en 25-20. Renkema scoorde 13 keer.

VC Wiesbaden, vierde op de ranglijst, verloor uit bij Potsdam met 3-2. De 2-0 achterstand (28-26, 25-18) werd met 17-25 en 21-25 ongedaan gemaakt. Maar daarna was het op, blijkens de 15-7 die nog volgde. Esther van Berkel stond alle sets in de basis, ze scoorde 12 keer. Ook bij Straubing vs Rote Raben Vilsbiburg bracht een tiebreak de beslissing. In het voordeel van de Rote Raben, die daarvoor een 0-2 voorsprong (20-25, 25-27) verloren hadden zien gaan. De 10-15 bezorgde hen de winst.

Quirine Oosterveld stond alle sets in de basis, ze scoorde 9 keer en speelde passend een foutloze partij. Libero Kirsten Knip moest 32 keer in actie komen op de serve van de tegenpartij, 4 keer ging het mis. Tess von Piekartz had in de vierde en vijfde set invalbeurten.

Na 23 speelronden is de stand: Dresden 57, Schwerin 55, Stuttgart 50, Wiesbaden 44, Münster 43, Potsdam 37, Rote Raben 36, Hamburg 29, Straubing 28, Köpernick 28, Aachen 28, Thüringen 14 en VCO 1 puntje.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Kirsten Knip en Kim Renkema in Oranje.