Vizier op volleybal

 

De miss met het bordje ‘Laatste Ronde’

160124RivovsDynamoRSZ

In de laatste competitie ronde van het reguliere Eredivisie seizoen bij de mannen is de hoofdprijs en de troostprijs verdeeld. Bekend is wie er in de play-offs voor de titel gaan strijden en ook de deelnemers aan de nacompetitie zijn met naam en toenaam bekend. Echter in de ‘best of three’ play –offs, die uiteindelijk naar de finale om de landstitel leidt, moeten de posities nog ingevuld worden. Daar is alleen zeker dat Lycurgus eerste is en blijft (nu 60 punten) en dat Draisma Dynamo als vierde (nu 43 punten) zal afsluiten. Het is niet zeker dat op de posities twee, vijf, zes en zeven de teams zullen eindigen, die er nu staan.

Voor Landstede Volleybal (nu 52 punten) en Seesing Personeel | Orion (nu 54 punten) gaat hun onderlinge duel van zaterdag om plek twee. Inter Rijswijk, SV Land Taurus en Advisie / SSS moeten de posities vijf, zes en zeven onderling verdelen.  

In het Landstede Sportcentrum in Zwolle beginnen de ploegen om 20:00 uur aan hun belangrijke laatste duel, immers beide teams zullen hun zinnen op plek twee hebben gezet. In Doetinchem werd het midden oktober een 2-3 uitslag, met twee spannende sets, waarin de beslissing met twee punten verschil viel. Negen thuisoverwinningen, waaronder zeven keer 3-0, staan er op de scoresheet van Landstede. Negen uitoverwinningen staan er ook op de scoresheet van Orion, waaronder een 2-3 bij koploper Lycurgus. Dat zou weleens erg nipt kunnen worden.

Bij Landstede is zaterdag niet alleen aandacht voor volleybal, deze topper staat namelijk ook in het teken van ‘Stg. Linda tegen melanoom’. Deze stichting zet zich al vijf jaar in om gelden in te zamelen voor het gevecht tegen deze agressieve kankersoort, geheel conform de laatste wens van Linda van der Valk, die er op 31- jarige leeftijd in februari 2011 aan overleed. De collectebus zal rondgaan en middels een verloting is een dagje rijden in een Ford Mustang te winnen.

Een andere memorabele wedstrijd is verder Rivo vs Coolen Alterno. In de voorbeschouwing van gisteren getiteld ‘Rivo bedankt’ en dat drie maal,  blikte teammanager Gerrit ter Harmsel al terug en vooruit. Rivo doet een stapje terug en wil dat op een gepaste wijze doen. Met opgeheven hoofd en een overwinning, ook de dikke nederlaag in Apeldoorn aan het begin van het seizoen zit hen nog steeds niet lekker. Wij gunnen Rivo een afgeladen volle Reggehal, drie punten en een prachtig afscheid. Dat hebben ze wel verdiend na hun driejarig verblijf in de Eredivisie.

Bij Draisma Dynamo vs ARBO Rotterdam Volleybal gaat het dus nergens meer om. Wel belangrijk zijn nog de wedstrijden  Inter Rijswijk vs Abiant Lycurgus, TTP vs SSS en Taurus vs VCV. Daar wordt beslist welk team op de plaats vijf, zes en zeven eindigt. Uiteraard gaan we u op de hoogte houden hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.