Vizier op volleybal

 

Sneek vs Sliedrecht in Kampioenspoule

SneekCEVcup2015

De wedstrijden in de Kampioens- en Degradatiepoule van de Eredivisie bij de dames volgen elkaar in hoog tempo op, en dien tengevolge ook de voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen. Voor zaterdag en zondag staat alweer de derde ronde gepland, met een absolute topper in het programma.  Sliedrecht Sport, sedert woensdagavond de nummer één van de ranglijst, gaat naar Friesland toe. Naar Sneek om precies te zijn. De teams verschillen één puntje in de stand.  

Sedert 11 oktober stonden de ploegen van Matt van Wezel en Petra Groenland drie keer tegenover elkaar en drie keer moest een vijfde set de beslissing brengen. Sneek won er de Super Cup mee, in de competitie won de thuisspelende ploeg via de tiebreak. Dat lijkt dus een makkelijke voorspelling te worden, 3-2 voor Sneek. De glazen bol van de Nevobo houdt het op 1-3 voor Sliedrecht Sport.

Een wat bredere historie dit seizoen hebben Regio Zwolle Volleybal en Springendal Set-Up ’65. Deze teams speelden al vier keer tegen elkaar, alle vier partijen eindigden in het voordeel van de ploeg uit Ootmarsum. Wat dat betreft is de balans dus wel duidelijk. Echter Zwolle heeft zo zijn ‘ups’, als je dat woord ervoor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld tegen Sliedrecht afgelopen woensdag (23-25 en 27-25) en de wedstrijd ervoor tegen VC Sneek (34-32). Als drie van de ‘ups’ in eenzelfde wedstrijd bij elkaar komen kan de ploeg een erg lastige tegenstander zijn. Of ligt Sliedrecht Sport en Sneek hen beter dan Set-Up? Wie het weet mag het zeggen.

Eurosped heeft twee nederlagen geleden in de kampioenspoule is met het ene puntje dat ze nu hebben wel uitgeschakeld om verder een belangrijke rol bovenin mee te spelen. Anders is dat voor Alterno, na de 3-2 zege op Sneek en het programma van dit weekend kunnen ze bij een maximaal resultaat (dan komen ze op 8 punten) gewoon weer volop meedoen. En we denken dat de ploeg van Wilfried Groothuis ook nog een openstaande rekening voor Eurosped heeft van Almere, uit de halve finale van de beker. Vanaf 15:30 uur zondagmiddag in Almelo zullen ze proberen die te verzilveren.

De stand na afgelopen woensdag is Sliedrecht 10, Sneek 9, Set-Up 8, Alterno 5, Eurosped 1 en Zwolle 0 punten. 

In de degradatiepoule speelt Oskam Taurus tegen Peelpush. De tweede uitwedstrijd voor de ploeg uit Meijel, de tweede thuiswedstrijd voor het team uit Houten. Donitas zal dit duel ongetwijfeld aandachtig volgen. De stand na is hier Taurus 1-5, Peelpush 1-2, Donitas 2-2.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.