Opnieuw benauwde zege voor Flamingo’s

teamfoto2015nieuw

Koploper Flamingo’s behaalde in Apeldoorn bij Alterno II een benauwde 2-3 overwinning. Net als vorige week tegen Utrecht moesten ze daarvoor een 2-1 achterstand wegwerken. Dat werd ook dit keer met indrukwekkende overmacht in de vierde set gedaan, waarna de winst met twee puntjes verschil in de tiebreak mee in de tas naar Gennep ging. Setstanden 19-25, 25-20, 25-19, 16-25 en 13-15.

Ecare Apollo 8, de nummer twee in de stand, was duidelijk één set niet bij de les. Tegenstander Sudosa – Desto ervoer toen dat de Veste geen vesting was en pakte de tweede set met 14-25. Heel veel duidelijker kan bijna niet. Maar in de overige sets kwamen ze niet aan de twintig punten. Met 25-19 en twee keer 25-17 bleven alle drie punten in Borne. De ploeg van Bart Oosting liep opnieuw een puntje in op Flamingo’s. De stand bovenin is nu Flamingo’s 16-44 en Apollo 17-42.

Trainer coach Marinus Wouterse behaalde met Dynamo Apeldoorn een 0-3 zege bij Utrecht, dat deze keer een van de topteams uit de Topdivisie geen punt kon afsnoepen. Het was nipt in de eerste set (23-25), daarna kon Dynamo ruimer aan de goede kant van de score blijven. Met 17-25 en 20-25 gingen de punten uit Utrecht mee naar Apeldoorn. Dynamo staat derde met 28 punten uit 17 wedstrijden, Utrecht zakte van plek vier naar plek zes, zij hebben nog steeds 26 punten uit 17 wedstrijden.

Dynamo staat in de echte stand dan wel derde, maar ‘virtueel’ is die plek voor Seesing Personeel | Orion. Zij speelden twee wedstrijden minder en hebben één puntje achterstand. Gisteren werd Krekkers met een 3-0 nederlaag naar Maria Parochie terug gestuurd. Setstanden 25-23, 25-20 en 25-18. Krekkers blijft de rode lantaarn stevig in bezit houden, als laatste hebben ze tot nu 5 punten bij elkaar geslagen.

Bij Sliedrecht Sport tegen PDK Huizen kwam een verwachting uit. Sterke thuisploeg wint het van minder sterke uitploeg. Naar setstanden en uitslag vertaald betekent dit 25-13, 25-20, 18-25 en 25-18. Dus 3-1. Hele belangrijke punten voor de ploeg uit Sliedrecht in de strijd om uit de gevarenzone te komen en te blijven.

In Denekamp kon Ikwilvanmijnautoaf.nl  / DeVoKo ook een belangrijke zege boeken. Pharmafilter US Amsterdam pakte de eerste set met 21-25 maar verloor er vervolgens drie op rij. Vooral set drie was zenuwslopend voor beide teams, die eindigde in 33-31. Lees het verslag van de wedstrijd vandaag op Vizier op Volleybal, dan weet u waarom een moment de gedachte opkwam dat er in Amsterdam gespeeld wordt op velden met afwijkende lengte.

De volledige stand na de top twee. Dynamo 17-28, Orion 15-27, PDK 17-27, Utrecht 17-26, Alterno II 17-25, Sliedrecht II 17-21, DeVoKo 17-19, US 15-17, Sudosa – Desto 16-16 en Krekkers 17-5.