Vizier op volleybal

 

VC Velden doet zich niets tekort

logovcveldenRSZ2Afgelopen zaterdag speelden we tegen The Athlete’s foot /VC Sittardia. Gezien de stand op de ranglijst zouden we alle punten in Velden moeten houden, maar we weten dat we voor iedere wedstrijd opnieuw hard moeten werken.

De eerste set begonnen we met Ivon, Maud, Emmy, Sanne V, Sanne B, Sanne M en Michelle zoals gewoonlijk op de libero positie. Bregje liep helaas eerder die week een blessure op aan de enkel. We hopen natuurlijk dat ze snel weer kan trainen en de selectie weer helemaal compleet is.

De eerste paar punten waren nog wat afwachtend. Tot de tien punten ging het ongeveer gelijk op, maar vanaf toen namen we zelf het voortouw. De servicedruk werd opgevoerd en daar kon het team uit Sittard moeilijk mee omgaan. We wonnen deze set met 25-16

In de tweede set had de tegenpartij vrij weinig in te brengen. Door goede service series van onder andere Maud en Sanne V, hielden we VC Sittardia onder druk. Ivon kon de aanvallers makkelijk aanspelen waardoor alles op rolletjes liep. We gaven slechts 7 punten weg, het werd 25-7.

Men zegt vaker dat de derde set het lastigste is. Dat bleek, in ieder geval deze keer, ook zo te zijn. Achterover leunen werd niet getolereerd, want we wilden alle punten thuis houden. Ons spel werd echter rommeliger en onzekerder. De pass kwam niet meer stabiel, we maakten hier en daar wat foutjes en de dames van Sittard kwamen beter in hun spel. Gelukkig konden we boven de twintig toch nog de set naar ons toe trekken door een stabiele service en een paar goede rally’s. Setstand: 25-23.

De winst was binnen maar de punten nog niet allemaal. We maakten de wedstrijd af met degelijk spel. De vierde set was ook binnen, met 25-20.

Volgende week staat er geen wedstrijd op de planning. Dit is een mooie kans voor iedereen om weer helemaal fit te worden en de kleine pijntjes hier en daar wat rust te geven. Over twee weken (19 maart) spelen we tegen Trivos in Nijmegen. We staan inmiddels 7 punten los, en zullen dan weer proberen deze afstand te vergoten!

(Wedstrijdverslag door Sanne Metsemakers, VC Velden)