Vizier op volleybal

 

Handhaving voor Taurus, winst Alterno

Taurus2015rsz

Oskam Taurus heeft met een tweede 3-0 zege in de degradatiepoule het lijfsbehoud in de Eredivisie bij de dames veilig gesteld. Na eerder via een 3-1 de volle buit tegen Donitas te hebben gepakt, lieten ze nu ook Peelpush zonder punten uit Houten vertrekken.

Taurus had de betere eindsprint in de eerste twee sets. Met twee krappe setwinsten (27-25 en 25-23) kwamen ze op 2-0 in sets voor, daarna leek het verzet bij Peelpush gebroken. Na de 25-15 was taurus er zeker van dat ze ook volgend jaar in de Eredivisie uitkomen.

Marije Neuman (Taurus) en Nikki van der veen (Peelpush) werden met elk 16 punten topscorers van de wedstrijd.    

Taurus staat op acht punten op de eerste plek. Peelpush en Donitas hebben er elk twee en zullen onder elkaar moeten gaan uitmaken wie er naar de Topdivisie afdaalt. Eerst speelt de ploeg uit Groningen op 13 maart thuis tegen Taurus, dan op 20 maart is het de beurt aan Peelpush om Taurus te ontvangen. De grote finale Peelpush vs Donitas staat voor 26 maart gepland.

Coolen – Alterno blijft meedoen in Kampioenspoule

De 0-3 revanche zege van Alterno bij Eurosped (voor de verloren halve finale in de beker) zorgt ervoor dat de ploeg van Wilfried Groothuis nog volop meedoet in de strijd om de landstitel. Na drie wedstrijden staan ze vierde, hebben acht punten en dat zijn er drie minder dan plek twee, welke plaats recht geeft op het spelen om de finale op het kampioenschap.

Alterno had het alleen in de tweede set lastig tegen de ploeg van Jan Berendsen. Eurosped had die set moeten winnen, maar op 21-17 stokte de scoringsdrift van de Almelose dames. Twee driepunters brachten Alterno op gelijke hoogte bij 23-23, Eurosped kreeg het eerste setpoint maar gaf dat met een foutserve weg. Heleen Hesselink scoorde de 24-26 blokkerend, nadat daarvoor een mislukte Eurosped combinatie voor 24-25 had gezorgd.

In de eerste set bouwde Alterno na 4-4 een ruim verschil op. Via de tussenstanden 8-14 en 11-19 werd het 16-25. Linda te Molder en Silke Schuitemaker waren scorend nadrukkelijk aanwezig voor Alterno in deze set. Na 12-12 in de derde set serveerde Lisette Stindt Alterno naar 13-20 en daarmee was de strijd wel gestreden. Na 16-24 maakten een technische fout en een netfout de set af. De 17-25 betekende 0-3.

Linda te Molder werd met 20 punten topscorer, Juliet Lohuis, die de omloopbal er keer op keer insloeg, kwam tot 13 punten. Bij Eurosped was Nicole Oude Luttikhuis met 11 punten de meest scorende speelster.  

gh @ Vizier op Volleybal.