Energo met lege handen huiswaarts

Energo2015rsz

Op bezoek bij Thor Bergambacht heeft Energo / Flip Schoonmaak geen punten kunnen behalen in de strijd om klassenbehoud. Met een duidelijke 4-0 nederlaag keerde de Beerse ploeg terug naar Brabant.

Energo had vier weken geleden voor het laatst een wedstrijd gespeeld, in Nijmegen tegen VoCASA en moest het in Bergambacht opnemen tegen het sterke Thor. Deze ploeg staat nog niet op de plek waar het gezien de kwaliteiten eigenlijk moet staan maar zal op het einde van de rit ongetwijfeld in de top van het eerste divisie klassement staan. Tegen een uitstekende verdediging, een solide blokkering en een uitmuntende middenaanval wist Energo vooraf dat het een zware opgave zou worden.

Bij Energo deed Maartje ten Haaf weer mee terwijl libero Eline Lange ook weer fit aan de wedstrijd kon beginnen na haar opgelopen blessure in Nijmegen. Het eerste punt in de wedstrijd werd binnengeslagen door Veerle van de Heuvel maar de scheidsrechter zag het als enigste anders en gaf het punt aan de thuisploeg. Het was een van de teveel verkeerde waarnemingen deze middag die toch wel voor frustratie zorgde bij het Beerse team.

De thuisploeg gaf meteen vol gas en hoewel Energo tot 11-11 bijbleef was Thor toch duidelijk de betere ploeg. Met een scherpe serve beurt liep Thor uit naar 16-11 en was het verschil gemaakt. Rustig werd de set uitgespeeld en met 25-14 was de 1-0 voorsprong een feit. Ook de tweede set kon Energo geen vuist maken en vanaf 12-9 was het verschil aan het net weer duidelijk. Energo kon maar moeilijk om de hoge blokkade van Thor heen om punten te scoren terwijl de passing bij Thor zo goed lag dat de aanvalsters gemakkelijk door spelverdeelster Annelies de Ruyter bediend konden worden. Met 25-16 won de thuisploeg vlotjes de tweede set.

In de derde set werd het meer een gelijkopgaande wedstrijd en bij 10-10 nam Energo een voorsprong door twee goede aces van Linda Maassen. Energo bleef nu wel goed meedoen en tot 18-18 behield het uitzicht op de setzege maar door drie (!!!) netfouten en een technische fout van Veerle van de Heuvel kreeg Thor wel erg gemakkelijk de punten toebedeeld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er even later een 25-19 eindstand op het wedstrijdformulier stond bij set drie.

Na de winst en de vier punten bracht de thuisploeg twee verse krachten binnen te lijnen en ging Energo tenminste nog voor een belangrijk wedstrijdpunt. Echter, na een 2-4 voorsprong was het gedaan want de ingebrachte jeugdige lange spelverdeelster deed niet onder voor haar voorgangster. Met snel spel bediende zij haar aanvalsters en Thor was niet meer bij te houden door Energo. Met een dikke 25-13 setzege bleven de vijf winstpunten in Bergambacht. Een dikverdiende overwinning voor de thuisploeg, die met slechts twee foute opslagen en 12 eigen fouten een uitstekende wedstrijd speelden.

Voor Energo waren de druiven zuur met weer een 4-0 nederlaag en de wetenschap dat de overige concurrenten in de strijd tegen klassenbehoud deze dag wel punten hebben behaald. Echter, met nog zeven wedstrijden te gaan waarvan vijf in de eigen Kloosterhof in Beers, is er nog van alles mogelijk. De naaste concurrenten Peelpush en Rijswijk komen nog naar Beers terwijl Energo ook nog bij Rijswijk op bezoek moet.

Komende zaterdag weer een vrije dag voor Energo en pas op 19 maart speelt Energo weer en wel in Beers tegen de nummer twee, VCN Capelle.