Dash na stroef begin oppermachtig vs SSS

2015dames1Dash

Met een team vol blessures en een vakantieganger mochten de dames uit Vorden zaterdag 5 maart op bezoek bij de Babbel/SSS dames 1 uit Barneveld. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de Vordenaren op een tweede plaats met één punt en één wedstrijd meer gespeeld dan de dames van SSS. Een spannende wedstrijd, waarbij gestreden moest worden om de tweede plek. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 3-1. Dit zou geen garantie geven voor winst in Barneveld. Aangezien dit de enige verloren wedstrijd was van SSS dit seizoen.

De eerste set begonnen de dames van SSS met een scherpe serve, die ze aan de kant van Dash niet onder controle konden krijgen. Zo stond er al snel een stand van 5-0 in het voordeel van SSS op het scorebord. Er moest een schepje bovenop bij de rood zwarten. Beetje bij beetje kwamen ze dichterbij maar de dames uit Barneveld hielden de bezoekers onder druk. Hierdoor ging de eerste set met 25-16 naar de thuisploeg.

Coach Ellen Leunk wist dat er mentaal een knop omgezet moest worden. Ze zag in de eerste set bijna niets terug van de kracht van dit team. Onder het motto: “Wij moeten hier niks, we mogen alleen maar!” werd er begonnen aan de tweede set. Hierin kwam Dash op voorsprong. Er werd met veel plezier gespeeld. De passes kwamen goed aan het net, waardoor de ballen aan het net er heerlijk ingebaterd konden worden! Dit plus een goede servedruk maakte dat de tweede set met 21-25 gewonnen werd door de dames uit het achtkastelendorp.

De derde set ging Dash door waar het in de tweede set gebleven was. Gedurende de wedstrijd hebben de speelsters aan de kant en de meegereisde supporters op de tribune een belangrijke rol gespeeld. Bij ieder punt werd er een feestje gebouwd en dit had direct invloed op de speelsters in het veld. Met zoveel positiviteit, energie en plezier werd de voorsprong groter en groter. De derde set werd gewonnen met 15-25.

Om steviger op de tweede plek te blijven staan zou ook de vierde set gewonnen moeten worden. Ook in deze set lieten de rood zwarten zien wat ze in huis hadden. De ene mooie aanval volgde de ander op en elk punt werd uitbundig gevierd. Met een ruime setwinst, 12-25, kon Dash dames 1 de wedstrijd naar zich toetrekken en klonk ook in Barneveld het Vordense volkslied.

Door de 1-3 winst op directe concurrent De Babbel/SSS, weet Dash voor nu de tweede plek te bemachtigen. Volgende week zaterdag zijn de dames een weekje vrij, maar op zaterdag 19 maart kunnen ze uw steun weer hard gebruiken wanneer Alterno dames 3 op bezoek komt in eigen huis, 17:45 uur sporthal ’t Jebbink!

(Wedstrijdverslag van Rosanne Simmelink en Carlijn Berendsen, Dash)