Vizier op volleybal

 

Peelpush mannen on the road to…

160307 Peelpushvs Compaen

Waar de weg van Peelpush heren 1 naar leidt dit seizoen, is al een tijdje duidelijk voor volleyballend Nederland. Het kampioenschap is na afgelopen zaterdag niet ver meer: wanneer er volgende week gewonnen wordt van DIO Bedum kunnen de gouden medailles op 20 maart – na een overwinning op Sliedrecht – worden omgehangen en kan de champagne eindelijk worden ontkurkt.

Zonder partyspecialist Ivo Naus – die het ongelofelijk druk heeft met de voorbereidingen op het kampioensfeest – gingen de negen overige mannen van Peelpush richting Oostzaan om drie belangrijke punten richting het kampioenschap op te halen. Compaen aka de Zeerovers begonnen ongetwijfeld aan de opgave de punten van Peelpush te kapen.

Hetgeen wat ieder zich altijd afvraagt wanneer de degens met de Zeerovers worden gekruist, is of Lars de Boer de wedstrijd voor Compaen naar zich toe kan trekken. Het lukte het kanon op het vlaggenschip van de Oostzaanse mannen echter niet de Limburgse armada averij te laten oplopen; de wedstrijd eindigde in een 0-3 voor de Meijelnaren.

Na het optreden in de Final Four was het weer schakelen voor de mannen van Peelpush, in de Oostzaanse zaal was namelijk geen beveiliging, topsportvloer of cameraploeg aanwezig. Er moest weer geacclimatiseerd worden naar de Topdivisie standaarden. Echter werd dit de Meijelnaren niet makkelijk gemaakt, de Limburgers mochten namelijk hun warming-up in het donker op een ander veld starten door de bezuinigingen en plan kwaliteiten van de Zeerovers,  die de voorgaande wedstrijd een klein uur lieten uitlopen.

Wellicht werd hierdoor slecht gestart aan de eerste set. Peelpush had moeite weg te lopen van Compaen maar bleef gelukkig wel haar eigen side – out scoren in het einde van de set, waardoor na een spannende 34-36 de set toch werd gewonnen.

Per set kwam Peelpush dichter bij haar basisniveau, waardoor ze in de derde set eindelijk een acceptabel niveau bereikte. Set twee en drie werden door Peelpush relatief makkelijk gewonnen, met tweemaal 20-25.

Tenslotte wil ik iedereen op enkele belangrijke data in maart attenderen. Op zondag de 13de wordt er in de Meijelse Körref aangetreden tegen DIO Bedum. De Groningse ploeg zal graag revanche willen nemen op de Limburgers; in onderlinge confrontaties dit seizoen staat het namelijk 5-0 in sets in het voordeel van de ploeg van Guido Görtzen.

Daarnaast moet 20 maart rood omcirkeld worden in de agenda’s: wanneer er wordt gewonnen van DIO – waar de Peelpush mannen alles aan zullen doen – kan deze dag het kampioenschap worden bevestigd. Wellicht een goede reden om de 21ste vrij te vragen op het werk of bij andere verplichtingen, want de Limburgse mannenploeg wil deze unieke prestatie niet stilletjes voorbij laten gaan en zal hal 3 omtoveren tot het Meijelse Museumplein. Tot komende zondag!

(Wedstrijdverslag door Marijn Kessels namens Peelpush H1, foto Wim Simons)