Vizier op volleybal

 

Seizoensrecord voor Abiant Lycurgus

Rivo H1 - Lycurgus H1, 8-11-2014 031 (Kopie)

In exact 54 minuten won Abiant Lycurgus zaterdagavond de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. De snelste zege van het seizoen tot nu toe. In de Marimbahal in Rijswijk werd Inter Rijswijk via 18-25, 17-25 en 17-25 eenvoudig met 3-0 verslagen. Abiant Lycurgus eindigt de competitie als koploper met 63 punten uit 22 wedstrijden. De komende drie weken bereidt de ploeg zich voor op de eerste halve finalewedstrijd van de play-offs. Te beginnen op zaterdag 26 maart.

De 16-jarige speler van Lycurgus jeugd Ruben Kasi kwam als vervanger van de geblesseerde Sam Gortzak in alle sets kort binnen de lijnen en alles wat hij deed lukte. Kasi mocht een aantal keren serveren, pakte verdedigend een bal en gaf een aantal set-ups. De basis bestond uit Wytze Kooistra, Gino Naarden, Tjerk Dercksen, Sander Scheper, Dennis van der Veen, Jay Blankenau en Just Dronkers.

De hele wedstrijd werd geconcentreerd gespeeld en dat was ook het doel volgens coach Arjan Taaij: “We wilden gewoon goed afronden. Het ging natuurlijk nergens meer om, maar zeker de laatste twee sets waren indrukwekkend goed. We hebben qua opstelling weer iets anders gespeeld dan vorige week. Goed dat Gino het prima deed aan de buitenkant.”

Auke van de Kamp kreeg rust en naast Gortzak waren ook Steve Irvin en Chris Voth nog niet weer van de partij. Alles is erop gericht, en dat is ook de verwachting, dat alle drie klaar zijn voor de play-offs.  De eerste plaats in de reguliere competitie geeft Abiant Lycurgus vrijstelling in de eerste ronde van de play-offs. “Maar rust hebben we niet hoor,” grapt Taaij, om te vervolgen: “We gaan een invulling geven op basis van hoe de situatie is. We maken veel uren en gaan een zwaar krachttraining programma draaien.” Aanstaande donderdag 1o maart is een teamdag met een aantal gezamenlijke dingen, waaronder een bezoek aan de basketbalwedstrijd Donar – Zorg en Zekerheid Leiden.

Na een vrij weekend wordt op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart in Duitsland geoefend tegen SVG Lüneburg, waarna het nog een week is tot de halve finale.

(Bron Website Abiant Lycurgus, Foto Jan van de Noort)