Vizier op volleybal

 

Een verloren winstpartij van Team Circus

Logo_Sliedrecht SportDe voorbeschouwing maakte al duidelijk dat de tas met punten iedere week volledig gevuld zal moeten worden om de druk op VC Voerendaal op te blijven voeren. De selectie zou eindelijk weer eens compleet zijn. De voorbereiding zou weer beginnen in huize Boas. Enkel garantie voor succes.

Om 12:30 uur (!) werd huize Boas weer eens omgetoverd tot vreetschuur voor de circusartiesten. Jeffa was inderdaad precies op tijd hersteld en ook onze vedette in opleiding sloot weer aan. Boas deed er wijs aan om wat broodjes extra in te kopen.

Stan Baco kwam net uit zijn bed en de bijna lege fles Ba(zonder Co) in zijn auto verraadde alweer genoeg. Arme Smalle de Groot zag de bui al hangen, probeerde het zo lang mogelijk te rekken, maar weglopen voor Opa Eppestein zit er meestal niet in. Oftewel de youngster kreeg samen met de stratenmaker weer eens goed op de klote en dus gingen Opa en Opperclown met een grote grijns richting de Stoeptent. Aangezien de volgende thuiswedstrijd pas in april is, de zon dan als het goed is weer schijnt en Baco waarschijnlijk weer op zijn vertrouwde ligstoel in de tuin hangt, neemt Smalle de Groot eenmalig zijn vader mee. Een uitzondering. Ze hebben nog ongeveer een maand om te oefenen op het spelletje dat klaverjassen heet.

De Stoeptent werd wat omgetoverd. Van de korfbal naar volleybal en niet op veld 3, maar op veld 1. Zie het als een promotie. Een tegenstander op plaats 11, zwaar in vorm en die de lijn naar boven heeft ingezet. Tevens ook een leuke tegenstander om tegen te spelen, de vrienden van Donki Sjot. Maar laten we realistisch blijven, in het veld zijn de vriendschappen ver te vinden, draait het enkel om de winst en is een ieder aan de overkant van het net een vijand.

Vedette in Opleiding keerde direct terug in de basis en zette dus wederom een grote stap richting het vedette zijn. Maar hij was niet de enige. Jeffa aka Frodolicious, net als Stan Baco, keerde tevens terug in de basis na een week afwezigheid. Opa Eppestein, Snitta Snijders en Opperclown von Hero mochten wederom starten en zet daarnaast het basisdebuut van Smalle de Groot en je hebt een starting seven.

Die gekke Smalle deed het absoluut niet onverdienstelijk. Samen met Opa Eppestein en Ome Stan Baco zette hij het passend uitstekend neer, trok hij met Opperclown von Hero de trukendoos open en serveerde hij menig moment de tegenstander de stoeptent uit. Samen met de uitstekend serverende invalbeurten van Ottevanger en Ackermans zorgde Team Circus er dus voor dat de druk volledig bij Donki Sjot lag. Die druk werd nog eens opgevoerd door een muur aan het net van Snitta en Jeffa, een belangrijk aanvallende Vedette in Opleiding en een uitstekend spelende Stan Baco in het achterveld. Niets aan de hand zo blijkt.

Het talententeam van Donki Sjot was er echter van overtuigd om met minimaal een punt de stoeptent te verlaten. Een prima 3-0 voorsprong, een fijne sfeer van eindelijk weer eens een overwinning en wellicht een ‘clean sheet’ stond daar bij Team Circus tegenover. Des te zuurder dat de circusartiesten set vier lieen liggen (27-29) op een moment dat de ‘clean sheet’ werd geroken. Een verloren winstpartij.

Een gewonnen puntje voor de mannen uit Den Dungen, een verloren puntje voor de circusartiesten. Zeker ook omdat de Dordste formatie niet kon stunten in Voerendaal en de koploper dus weer een puntje uitliep. Een verschil van vier, maar dus nog steeds het vizier naar boven. Want alles is nog mogelijk.

Mannen uit Den Dungen, succes over twee weken tegen de koploper. Aankomende week gaat de blik weer op de Open Club. Daarna staat de lastige uitwedstrijd bij VC Goirle, de nummer 3 op het programma. Nog vijf wedstrijden, 4 punten is het verschil… het seizoen is pas klaar op 23 april!

(Wedstrijdverslag van Daniël van Helden, Sliedrecht Sport II aka Team Circus)