Vizier op volleybal

 

Zege Le Cannet met Debby Pilon-Stam

vlag1Le Cannet, de ploeg van Debby Pilon – Stam en lange tijd rode lantaarndrager in de Franse eredivisie, heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. De vorige drie winstpartijen was Pilon – Stam wegens een blessure niet van de partij, maar afgelopen weekend stond ze weer alle vier sets in de basis. En tezamen met haar ploeggenoten Olga Savenchuk (20 punten) en Marina Zambelli (15 punten) had zij, met ook 15 punten, een groot aandeel in de 1-3 winst op Istres, dat sedert enige tijd de nieuwe hekkensluiter in Frankrijk is.

Met 25-22, 20-25, 13-25 en 19-25 bleef Le Cannet opnieuw aan de goede kant van de score. Net als in de voorgaande wedstrijden tegen Paris, Mulhouse en Terville Florange. Inmiddels zijn ze naar de negende plek opgeklommen en hebben ze 21 punten. Het optreden van Bianca Gommans bij Istres bleef beperkt tot twee keer serveren tijdens een invalbeurt in de vierde set.

Nancy, de ploeg van Inge Molendijk,  verkeert ook al lange tijd in de onderste regionen van de hoogste Franse divisie. Afgelopen weekend werd van de directe bovenburen in de ranglijst verloren. Met 3-0 en duidelijke setstanden (19, 16, 14). Molendijk had drie keer een invalbeurt. Haar ploeg staat nu met 12 punten op de voorlaatste plaats. 

Flore Gravesteijn won met Paris St. Cloud van Béziers, de nummer twee van de ranglijst. Paris is nu vierde op twee puntjes afstand van Béziers. De aanvalsters hadden in deze partij moeite om tot scoren te komen, beide ploegen maakten 19 blokpunten in deze partij met de setstanden 25-23, 25-16, 16-25 en 25-18. Flore kwam tot 14 treffers.

Bij de mannen won Poitiers van Nimir Abdelaziz thuis voor 2.100 toeschouwers met 3-2 van koploper Arago Sète. Abdelaziz scoorde 7 keer. Montpellier verloor uit met 3-1 bij Chaumont. Jasper Diefenbach maakte 12 punten voor Montpellier.  

De wedstrijd tussen Ajaccio en AS Cannes (Ewoud Gommans) was wel een heel bijzondere qua lengtes van de sets. Na 25-15 en 20-25 hadden beide teams twee keer met redelijke overmacht afgesloten. Anders was dat in de sets drie en vier die respectievelijk in 38-36 en 35-33 eindigden. Bijna de lengte van drie normale sets. Ewoud Gommans scoorde 18 keer.

Verder verloor Nantes Rezé van Floris van Rekom met 3-1 bij Beauvais. Het niveau schommelde nogal gezien de 13-25 in de tweede en de 25-12 in de vierde set. Van Rekom nam 13 punten voor zijn rekening.

Poitiers staat zevende, Nantes Rezé achtste, Montpellier negende en AS Cannes elfde.

gh @ Vizier op Volleybal.