Vizier op volleybal

 

Weert vs VCN kraker in eerste divisie

TeamfotoGabberted2015rsz

Het programma in de twee eerste divisies bij de dames bestaat dit weekend uit slechts vier wedstrijden. In beide divisie twee. Daarvan is ongetwijfeld de kraker tussen PrismaWorx VC Weert en Gabberted.com VCN uit 1B de blikvanger.

Al het hele seizoen zijn deze teams in de ranglijst elkaars schaduw. Eerst stond VCN in het zonnetje en later, na en mindere periode van de ploeg uit Capelle, kon VC Weert die plaats voor zich opeisen. Nu heeft Weert vier punten voor met een gelijk aantal wedstrijden. En is VCN de ploeg die in sporthal ‘Aan de Bron’ in Weert  de thuisploeg de eerste nederlaag van het seizoen toe moet brengen om het in het verder verloop van het seizoen spannend te houden. Vanaf 19:30 uur kunnen ze daaraan beginnen te werken. In Capelle werd het 2-3 voor Weert.

Verder speelt in 1B Eetcafé Centrum Thor thuis tegen Inter Rijswijk, dat afgelopen weekend thuis maar nipt van koploper Weert verloor. Thor was toen veel te sterk voor Energo.

In de eerste Divisie A komen drie teams uit het rechter rijtje in actie. Emmen (16-31) krijgt hekkensluiter Forza Hoogland (15-24) op bezoek en de Bevers (16-29) speelt thuis tegen Dynamo Tubbergen (16-48). De genoemde punten aantallen zetten Emmen op de negen plaats, de Bevers staan tiende en Forza laatste. Dynamo bezet de derde plek. De onderlinge verschillen geven het belang van de duels wel aan. Geen team kan zich eigenlijk permitteren om punten te verliezen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Pim Waslander.