Vizier op volleybal

 

Kwartfinales Eredivisie play-offs (m)

Lycurgus

Met de eerste plek in de reguliere competitie heeft Abiant Lycurgus voor aanstaand weekend een paar vrije dagen verdiend. Zij mengen zich pas weer in de titelstrijd vanaf de play –offs in halve finale op 26 maart. Morgen staat voor de ploeg onder andere een bezoek aan de basketbal wedstrijd tussen Donar en Zorg en Zekerheid Leiden op het programma en dan wordt er na het vrije weekend op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart in Duitsland geoefend tegen SVG Lüneburg, daarna begint de voorbereiding op de halve finale.

Ook de teams die spelen om de ‘eindstandbepaling’ vanaf plek acht hebben aanstaand weekend geen wedstrijd. Voor Prins / VCV en ARBO Volleybal Rotterdam begint de nacompetitie op 19 maart met hun onderlinge duel.  Op 26 maart speelt ARBO Rotterdam Volleybal thuis tegen Coolen Alterno. De drie ploegen werken een  dubbele nacompetitie af, waarvan de wedstrijden naar verluidt een 15-15-7 (1A) en 15-15-7 (1B)  inhoud zullen hebben. Tussen 1A en 1B zit een (reclame?) pauze van 10 tot 15 minuten.  De 15-15-7 in 1A en 1B staan voor de setlengte in punten (15) en eventuele tiebreaklengte in punten (7), als beide teams een set winnen. Wordt het gelijk in wedstrijden dan wordt er een tiebreak tot de 15 gespeeld. Allemaal duidelijk? Licht via het tribuneblaadje vooral het publiek in, anders begrijpen ze er niets meer van.  

Voor de teams die op de posities twee tot en met zeven in de competitie eindigden beginnen de play – off kwartfinales dit weekend. In ons land beginnen we met een  ‘best of three’ serie tussen de nummers 2 en 7 (Seesing Personeel | Orion vs Advisie / SSS), de nummers 3 en 6 (Landstede Volleybal vs SV Land Taurus) en de nummers 4 en 5 (Draisma Dynamo vs Inter Rijswijk). De winnaars van deze ‘bot’ wedstrijden gaan door naar de halve finale, die in de periode van 26 maart tot 9 april worden gespeeld. De verliezers gaan vervolgens verder voor plaatsbepaling van de posities vijf tot en met acht.        

De finale om de landstitel is een ‘best of five’ serie, die op 16 april begint

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Abiant Lycurgus.