Vizier op volleybal

 

Rimke Braakman beëindigt beachcarrière

00BraakmanSinnema

VoV, 09-08-2016. 6:38 uur.  Rimke Braakman neemt per direct afscheid van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De 25-jarige beachvolleybalster, die jarenlang deel uitmaakte van het bondsprogramma, gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière. Haar teamgenoot Jolien Sinnema zal op de Grand Slam van Long Beach (23-28 augustus) in actie komen met Joy Stubbe.

De internationale carrière van Rimke Braakman begon al in 2008 toen ze samen met Sophie van Gestel zilver won op het WK Jeugd in Nederland. Ook later bleef Rimke Braakman succesvol op internationale jeugdkampioenschappen. Zo veroverde ze samen met Michelle Stiekema goud op het EK Junioren in 2011 en in datzelfde jaar ook brons op het WK Junioren met Sophie van Gestel.

Behalve met Sophie van Gestel en Michelle Stiekema speelde Rimke Braakman langere periodes samen met Jantine van der Vlist en sinds april 2015 met Jolien Sinnema.

In de laatste twee Olympische kwalificatietrajecten, voor Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016, bewees Rimke Braakman haar land beide keren een grote dienst. Zowel in 2012 als in 2016 won Nederland de Europese Continental Cup, een landentoernooi waar ieder land met twee teams aan deelneemt.

In 2012 speelde Rimke Braakman een prachtig toernooi met Michelle Stiekema, waardoor Sophie van Gestel en Madelein Meppelink naar de Olympische Spelen mochten. Dit jaar bewees Rimke Braakman samen met Jolien Sinnema dezelfde dienst aan Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist.

“Ik denk dat ik mijn plafond als beachvolleybalster heb bereikt”, licht Rimke Braakman haar afscheid toe. “Ik kan terugkijken op een aantal hele mooie resultaten, en ik ben er trots op dat ik in de Continental Cups een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van BTN heb kunnen leveren. De laatste tijd heb ik geprobeerd de stap naar de absolute top te maken en dat is niet gelukt. Voor mij is het daarom nu tijd om me op iets anders te gaan richten.”

Rimke Braakman, die reeds een bachelor scheikunde in bezit heeft, gaat eerst reizen en begint daarna aan een master aan de Universiteit van Wageningen.

(Bron website Nevobo. Foto FIVB. Met Jolien Sinnema)