OS Rio: Winst en verlies voor beachduo’s

0ReinderNummerdorVoV, 10-08-2016. 6:19 uur. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben hun tweede wedstrijd in poule E gewonnen van het Poolse duo Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel. Via de tiebreak kwam de stand op 2-1 in sets. De setstanden waren 21-17, 19-21 en 15-9. Door deze winst is het Nederlands duo verzekerd van de volgende ronde in het toernooi.

Reinder Nummerdor:” We kennen deze tegenstander erg goed, normaal eindigen de wedstrijden tussen ons altijd in een tiebreak. Het is een technisch erg goed spelend team dat steeds de goede oplossing weet als ze in de problemen komen. We misten een aantal side outs en speelden vandaag grote delen van de wedstrijd slordig.”

Veldwissels in de eerste set waren er bij 5-2, 9-5, 12-9, 15-13 en 19-16. In deze set werd er door Nummerdor – Varenhorst stevig fout geserveerd, waardoor het Poolse duo met name rond de tweede veldwissel makkelijk aan de punten kwam. Bij 17-14 vroeg Polen een challenge, die niet gehonoreerd werd met een punt voor hen. Oranje hield het verschil vast en Reinder Nummerdor kon na 19-17 de beide laatste punten laten noteren.

Bij 16-18 in de tweede set hadden de Polen een vroeg opgelopen achterstand (5-2, 8-6, 11-10 en 14-14) langzaam maar zeker in hun voordeel weten te veranderen.  Op 17-18 werd er nogmaals van speelhelft gewisseld, meteen daarna werd Varenhorst op 18-19 en 19-20 twee keer afgeblokt, hetgeen verlengen betekende.

Daarin pakte Nederland via vier scores achter elkaar van Christiaan Varenhorst na de 8-8 gelijke stand een 12-8 voorsprong. Nummerdor bracht de stand bij 14-9 op matchpoint, dat door een uitgeslagen aanval van Polen werd verzilverd. Ook de gevraagde challenge door Polenkon die aanvallende fout niet ongedaan maken.

Tweede verlies Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist leden vannacht in Rio hun tweede nederlaag in poule E. Het Duitse duo Karla Borger en Britta Buthe was met 2-0, via de setstanden 21-19 en 21-14 te sterk voor het BTN tweetal. In de eerste set bleef het tot het eind spannend, maar wel met een verkeerde afloop voor Nederland

Het was de derde keer dat deze duo’s dit seizoen tegenover elkaar stonden, met de derde winst voor Duitsland als resultaat.. Het Nederlandse duo zal de laatste poulewedstrijd tegen Heidrich – Zumkehr moeten winnen om in het toernooi te blijven.