OS Rio: Verlies Rusland, winst Polen (B)

0Poolsblok

VoV, 10-08-2016. 6:28 uur. In poule B zijn ingedeeld, met tussen haakjes hun ranking op de FIVB wereldranglijst, Polen (2), Rusland (3), Argentinië (6), Iran (10), Cuba (17) en Egypte (20).  Op de eerste dag wonnen Polen, Argentinië en Rusland. Iran, Cuba en Egypte waren de verliezende teams. De tweede speeldag koppelde Rusland aan Argentinië, Polen aan Iran en Cuba aan Egypte.

Rusland vs Argentinië

Uitslag: 1-3 .  Setstanden: 18-25, 25-18, 18-25 en 21-25.  Wedstrijdduur: 1:37 uur. Toeschouwers 5.743:  Aanval: 57/53; blok 7/11; serve aces 3/6;  scores voor tegenstander 23/15. Topscorers: Bij Rusland Egor Kliuka met 16 punten, bij Argentinië Bruno Lima met 18 punten.

Bijzonderheden: Olympisch kampioen werd door Argentinië verslagen, dat daarmee na hun eerdere 3-0 zege op Iran de tweede winst behaalde. Succesvolle aanvallen van Poglajen en Lima gaven Argentinië een 7-10 voorsprong in de eerste set, die in een ruime 18-25 zege eindigde. Rusland pakte in de tweede vlot een 9-4 en 12-6 voorsprong via scores van Bakun en Volkov. Nu hadden de Russen aan het eind een ruim verschil in hun voordeel.

Na de 13-12 achterstand in de derde set liep Argentinië via Conte en Sole naar 13-16 en daarna gaven ze niets meer toe. Conte scoorde de 18-25. Argentinië kon de 20-18 gelijk maken door twee Russische fouten, Sole blokkeerder daarna Mykhailov af en de foutserve van Volkov besliste even daarna de vierde set.

Polen vs Iran

Uitslag: 3-2.  Setstanden: 25-17, 25-23, 23-25, 20-25 en 18-16.  Wedstrijdduur: 2:04 uur. Toeschouwers: 7.227.  Aanval: 64/56; blok 10/13; serve aces 7/2;  scores voor tegenstander 35/30. Topscorers: Bij Polen Bartosz Kurek met 23 punten, bij Iran Mohammed Mousavi met 18 punten, waaronder 8 blokpunten.

Bijzonderheden: Via 8-5 liep Polen in de eerste set uit naar 11-6 en 19-12 om daarna een dikke 25-17 winst te boeken. De tweede set ging gelijk op, scores van Kurek en Bartosz beslisten in de finale de set. Het herstel van Iran (2-6) was bij 7-7 ongedaan gemaakt. De nipte 23-25 verlengde de wedstrijd. In de vierde set kwam Iran op 19-16 achter, maar boog dit om naar 20-25 winst en dwong daarmee de tiebreak af. Iran miste matchpoint op 13-14, Polen deed dat op 16-15. Beide keren zorgde een foutserve voor de gelijke stand. Na de 16-16 beslisten Klos en een Iranese fout de wedstrijd.

Cuba vs Egypte

Uitslag: 0-3.  Setstanden: 22-25, 15-25 en 22-25.  Wedstrijdduur: 1:06 uur. Toeschouwers:  5.016. Aanval: 31/35; blok 5/8; serve aces 3/10;  scores voor tegenstander 22/20. Topscorers: Bij Cuba Javier Jiminez Scull met 10 punten, bij Egypte Ahmed Abdelhay met 20 punten.

Bijzonderheden: Een historische zege voor Egypte, hun eerste winst bij de Olympische Spelen überhaupt.

Stand na de tweede dag in deze poule:

Argentinië gaat aan de leiding met 2-6, dan volgt Polen met 2-5. Rusland heeft 1-3, net als Egypte. Iran staat op 0-1, Cuba is laatste met 0-0. De stand wordt bepaald door gewonnen wedstrijden en behaalde punten.

Volgende wedstrijden: Iran vs Cuba, Rusland vs Egypte en Polen vs Argentinië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Pools blok.

Volg Vizier op Volleybal op Facebook ( https://www.facebook.com/gerhard.heerink.1 )  en / of op Twitter  ( @VizierOpVolley )