Vizier op volleybal

 

OS Rio: Brouwer-Meeuwsen poulewinnaar

00AlexanderBrouwer

VoV, 11-08-2016. 6:05 uur. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de poulefase in groep B bij de Olympische Spelen als ongeslagen poulewinnaar afgesloten. De laatste groepswedstrijd werd gisteravond in twee sets, twee keer 21-19,  van hun Poolse tegenstanders Piotr Kantor en Bartosz Losiak gewonnen.

Zowel in de eerste als in de tweede set namen de Nederlanders vlot een ruime voorsprong. De openingsset werd de stand naar 5-0 getild en vervolgens konden de Polen nog wel terrein goedmaken, maar kwamen niet meer bedreigend dichtbij. In de tweede set ging het na 5-1 naar een 9-8 stand, waarbij Nederland zijn time out opnam. Bij de technische time out stond het 12-9, het verschil werd vervolgens via een paar raken klappen van Alexander Brouwer gemaakt naar 15-10. Op set- en matchpoint bij 20-16 kon de tegenstander nog drie keer tegen scoren.  Een ace via de netband maakte het spannend bij 20-19, echter volgde daarop meteen een foutserve voor de 21-19.

Robert Meeuwsen: “Volgens mij hebben we nog steeds ons beste niveau niet laten zien, maar met drie zeges hebben we het niet slecht gedaan tot nu toe.” Alexander Brouwer: “De omstandigheden op het center court noodzaakten het ons spel aan te passen. Maar het maakt ons niet uit hoe het weer is (gisteren regende het in Rio), in Nederland zijn we regen en kou gewend. We willen gewoon goed beachvolleyballen en dat hebben we tot nu gedaan. We wilden eerste in de poule worden en dat is ons ook gelukt.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.