OS Rio: Servië haalt China onderuit

00BoskovicServië

VoV, 12-08-2016. 16:10 uur. In poule B van het dames volleybal, zeg de Oranje poule, bij de Olympische Spelen in Rio stond vanmiddag de voor Nederland toch wel belangrijke wedstrijd tussen China (2-7) en Servië (2-6) op het programma. Dit met het oog op de eindrangschikking, die dan weer belangrijk is voor de tegenstander in de volgende ronde. China stond met hun score tweede in de poule, Servië derde. Oranje is vierde (2-6) en USA eerste (3-8)

Voor Servië was het één van die dagen. Één van die dagen dat het geweldig liep en er meerdere speelsters met gouden handjes in het veld stonden. Hun sterspeelsters Brankica Mihajlovic, Tijana Boskovic, Milena Rasic en Maja Ognejenovic hadden het geweldig op de heupen. Met name bij de eerste twee leek er geen rem op de score te zitten. Boskovic scoorde in drie sets 23 keer, Mihajlovic kwam tot 19 treffers. De Chinese sterspeelster Ting Zhu bleef daar met 14 treffers ver bij achter.

Servië won met 0-3 via 19-25, 19-25 en 22-25. In elke set hadden ze wel een periode dat zo’n beetje alles wat ze aanraakten in goud veranderde, zoals van 3-4 in de eerste set naar 5-13. Ondanks dat het serverend vaak fout ging, was de aanvallende power zo groot dat China keer op keer bezweek. Via 13-20 werd het 17-24. Mihajlovic en Boskovic bleven raak slaan. Twee keer kon China nog een punt laten aantekenen voordat Boskovic de 19-25 erin sloeg.

In set twee ging het langer gelijk op. China kwam voor met 8-6, Servië counterde naar 8-9 en 10-12 via een aantal kill – blocks van Rasic en Mihajlovic. Er volgde weer een sterke periode van Servië waarin ze uitliepen naar 13-19. Na de 19-23 ging China nog twee keer in de fout en tekende zo voor de 19-25 nederlaag.

De 2-7 achterstand in de derde set kon China via 6-8 en 12-14 nog veranderen in een 16-15 voorsprong. Servië had middels Boskovic weer het juiste antwoord paraat en nam het initiatief over. Ze draaiden de stand bij naar 16-19 en lieten zich toen niet meer in de problemen brengen. Op 22-24 was er nog hoop voor China, Servië nam een time out, en daarna sloeg Mihajlovic die hoop op een volgende set aan flarden.  Via 22-25 werd het 0-3.

Servië staat nu eerste met 3-9, China derde met 2-7. USA heeft vandaag nog de wedstrijd tegen Italië te spelen, ze staan op 3-8, en Oranje komt nog tegen Puerto Rico binnen de lijnen. USA kan Servië voorbij en datzelfde is van toepassing bij Oranje en China. We gaan het zien!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Topscorer Boskovic (19).