OS Rio: Winst Nummerdor-Varenhorst!

00Nummerdor

VoV, 13-08-2016. 6:17 uur. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben vannacht hun duel in de achtste finale tegen Lombardo Ontiveros en Juan Virgen met 2-0 gewonnen en zijn door naar de kwartfinale. De winst kwam met de setstanden 21-18 en 21-15 in 38 minuten op het scorebord. In de kwartfinale, die voor dinsdag gepland staat,  moet het BTN duo het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Brouwer –Meeuwsen en Schalk – Saxton uit Canada. Een Oranje onderonsje behoort dus tot de mogelijkheden.

Nummerdor en Varenhorst hadden het in de eerste set niet gemakkelijk met Mexico. Op het volgepakte centrecourt op de Copacabana verdedigden de vice – wereldkampioenen een voorsprong van twee punten tot 15-13. De verschillen tussen Nederland en Mexico waren echter klein, en na enkele foutjes namen Virgen en Ontiveros een voorsprong: 16-17. Twee cruciale opeenvolgende aces van Nummerdor brachten Nederland weer op voorsprong (19-17). Even later ging de set naar Oranje na een netfout van Mexico.

De druk was van de ketel in de tweede set en dat was goed te merken aan Nummerdor en Varenhorst. Mexico kwam met een gelukkige ace via de netband nog op voorsprong (5-7), maar na twee kill – blocks van Varenhorst gingen de atleten van Beachvolleybal Team Nederland weer aan de leiding (11-7).  Nummerdor kreeg het 12.000 koppige publiek op de banken met een serie magnifieke shotballen.

Varenhorst besliste de mooiste rally van de wedstrijd en sloeg 17-14 binnen. Dit punt was wellicht wel beslissend. De weerstand van Mexico was gebroken en na een kill – block van de 2.12 meter lange Varenhorst won Nederland de tweede set met 21-15 en daarmee de wedstrijd met 2-0.

Reinder Nummerdor vond dat hun gameplan uitstekend had gewerkt. “Onze blok verdediging was goed, echter konden we de rally’s niet vaak genoeg in ons voordeel beslissen. Dat was dit toernooi al vaker zo” vertelde hij nadien.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.