Vizier op volleybal

 

EK Beach U18: BTN duo’s door

00EKU18publiek

VoV, 13-08-2016. 7:08 uur.  In Brno, Tsjechië wordt van 11 tot en met 14 augustus het EK beachvolleybal voor de leeftijdsgroep U18 gespeeld. Voor Nederland nemen deel Puk Stubbe – Esmee Priem bij de meiden en Noah Aerts – Daan Nijeboer bij de jongens. 

Inmiddels zijn de wedstrijden in de poulefase gespeeld en kunnen we melden dat beide duo’s zich hebben geplaatst voor de eliminatiewedstrijden. Stubbe – Priem werden tweede in hun poule en moeten vanmorgen de KO ronde spelen om bij de laatste zestien te komen, Aerts – Nijeboer werden eerste in de poule en plaatsten zich rechtstreeks voor die achtste finale.

Puk Stubbe en Esmee Priem, als 5de geplaatst bij dit EK,  verloren hun eerste wedstrijd van het toernooi met 0-2 van een Tsjechisch duo. De eerste set was ruim, de tweede nipt (19-21). Daarna kenden ze geen pardon met hun Finse tegenstanders, die werden met 21-12 en 21-8 resoluut aan de kant gezet. En die overmacht lieten ze ook nog een keer zien tegen het Turkse duo Simsek – Gozen. Met 21-6 en 21-15 gaven ze ook deze meiden weinig gelegenheid om er een positief resultaat uit te slepen. In de KO ronde moet het BTN talenten duo het opnemen tegen de Belgische meiden Baens – Louis, de nummer 9 in de ranking.

Noach Aerts en Daan Nijeboer verloren hun eerste poulewedstrijd met 2-1 van Wit – Rusland. Nadat beide duo’s een set met 21-14 hadden gewonnen, werd het 15-12 voor de tegenstander in de derde set.  Tegen Spanje was vooral de tweede set spannend, nadat de eerste met 15-21 naar Oranje ging. De 20-22 betekende echter een mooie 0-2 zege voor de BTN – ers. In hun derde duel waren Aerts – Nijeboer met 2-0 te sterk voor Cyprus. De 21-16 en 21-11 leverde hen de eerste plek in de poule op en een vrijkaartje voor de achtste finale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Er viel veel te genieten in Brno.