OS Rio: Oranje onderonsje in kwartfinale

00BrouwerMeeuwsen

VoV, 14-08-2016. 6:26 uur. Nadat eerder Reinder Nummerdor – Christiaan Varenhorst erin waren geslaagd zich voor de kwartfinale te plaatsen, lukte dat vannacht ook aan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Hun Canadese tegenstanders Saxton – Schalk hadden geen schijn van kans op succes, Oranje was oppermachtig. Het lot en het wedstrijdschema bepalen dat de kwartfinale een rood – wit – blauw vs Oranje duel wordt ofwel Nederland staat tegenover Nederland. Dit geeft de garantie dat er minimaal één team in de halve finale komt.

In de achtste finale stonden Brouwer en Meeuwsen tegenover het Canadese team Saxton – Schalk. Een duo waar de mannen van Beachvolleybal Team Nederland eerder een aantal lastige partijen tegen speelden. Maar daar was vanavond geen sprake van. De Oranje mannen begonnen meteen vol overtuiging en speelden hun ‘powervolleybal’ op de manier zoals ze het zelf graag willen.

Met een sterke service kwamen ze op een 5-0 voorsprong en de Oranje mannen liepen met ijzersterk spel en een foutloze side out verder uit naar 17-9. Vooral Meeuwsen bleek in deze achtste finale niet te stoppen. Hij serveerde hard en scherp, was aan het net moeilijk te passeren en ook aanvallend scoorde hij elke bal. De eerste set werd in stijl afgesloten met een mooi shotje van Brouwer: 21-12.

Ook in de tweede set begon Oranje enorm sterk. Vol power namen ze een voorsprong van 5-1 en Canada vluchtte snel in een time out. Maar Brouwer en Meeuwsen bleven oppermachtig in de side out en het spelplezier straalde van de Nederlanders af. Canada stond constant onder hoge druk en had daar geen antwoord op. Ook de tweede set ging met ruime cijfers naar Oranje. Met een keiharde aanval sloeg Meeuwsen Nederland naar de kwartfinale: 21-15.

Brouwer en Meeuwsen genoten van de heerlijke wedstrijd tegen Canada. Dat gaven ze na afloop aan. ,,We hebben deze partij gedomineerd, het gameplan werkte fantastisch. Complimenten daarvoor dus ook aan onze staf,” zo zei Brouwer tegen de NOS. Over het Oranje onderonsje zei Robert Meeuwsen: “We spelen bijna elke dag tegen elkaar. We trainen nagenoeg elke dag een aantal keren samen, we kennen elkaar al een aantal jaren, we speelden in de FIVB en CEV competities al zeven keer eerder tegen elkaar. Dus we weten wel zo het een en ander van onze tegenstanders.”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.