OS Rio: Rusland wint van Polen in poule B

00VladimirAlekno

VoV, 14-08-2016. 6:47 uur. In poule B zijn ingedeeld, met tussen haakjes hun ranking op de FIVB wereldranglijst, de landen Polen (2), Rusland (3), Argentinië (6), Iran (10), Cuba (17) en Egypte (20).

In de voorlaatste wedstrijd in deze poule was Polen vs Rusland de kraker. Een duel tussen wereldkampioen en Olympisch kampioen,  met meer dan een historie, waarbij de vonken er bij meerdere gelegenheden vanaf vlogen. In de overige twee wedstrijden kon je vooraf verwachten dat Iran en Argentinië aan het langste eind zouden trekken, hetgeen ook gebeurde.

Iran vs Egypte eindigde in 3-0

Setstanden: 28-26, 25-22 en 25-16.  Wedstrijdduur: 1:19 uur. Toeschouwers: 6.262. Aanval: 47/41; blok 10/3; serve aces 2/2;  scores voor tegenstander 18/19. Topscorers: Bij Iran Shahram Mahmoudi met 21 punten, bij Egypte Ahmed Abdelhay met 13 punten

Bijzonderheden: Alleen in de openingsset kon Egypte lang meekomen, daarna maakte Iran het minder spannend.

Argentinië vs Cuba werd 3-0

Setstanden:25-16, 25-14 en 25-16.   Wedstrijdduur: 1:01uur. Toeschouwers: 7.428.  Aanval: 37/25; blok 13/5; serve aces 2/1;  scores voor tegenstander 15/23. Topscorers: Bij Argentinië Ezequiel Palacios met 13 punten, bij Cuba Osniel Rendon Gonzalez met ook 13 punten.

Bijzonderheden: Cuba was duidelijk een maatje te klein voor Argentinië

Polen vs Rusland werd 2-3

Setstanden: 18-25, 25-16, 18-25, 25-22 en 13-15.  Wedstrijdduur: 1:51 uur. Toeschouwers: 7.239.  Aanval: 62/62; blok 8/10; serve aces 5/2;  scores voor tegenstander 29/24. Topscorers: Bij Polen scoorde Bartosz Kurek 36 keer. Bij Rusland maakte Maxim Mikhaylov er 18.

Bijzonderheden: Een prachtige partij volleybal met in de eerste set een sterk spelend Rusland dat na de 8-10 voorsprong keihard uithaalde en een 12-20 voorsprong opbouwde. De foutserve van Polen besliste de set. Een totaal omgekeerd beeld in de tweede set. Polen dwong Rusland bij 4-1 en 17-11 in de time out en pakte met overmacht de gelijke stand. Rusland was in de derde set weer de baas, ze sloegen zich vlot naar 6-11 en stoomden via 13-20 door naar 18-25.

In de vierde set waren de teams meer aan elkaar gewaagd en domineerde er niet één van beide. Pas op 20-17 kon Polen een gaatje slaan. Dat lieten ze in de finale niet meer dichten. Bij 10-14 in de tiebreak leek Rusland de winst binnen te hebben. Echter moesten ze bij 12-14 en 13-14 nog een keer de time out in, voordat de 13-15 de 2-3 zege bracht.

Stand na de vierde dag in deze poule:

Argentinië gaat met 3-9 aan de leiding in de poule. Polen heeft dezelfde score maar een slechter setgemiddelde. Rusland is derde met 3-8, Iran vierde met 2-7. Dan volgen Egypte 1-3 en Cuba met 0-0De stand wordt bepaald door gewonnen wedstrijden en behaalde punten.

Volgende wedstrijden:  Argentinië vs Egypte, Rusland vs Iran en Polen vs Cuba.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. De Russische coach Alekno vindt het goed.

Volg Vizier op Volleybal op Facebook ( https://www.facebook.com/gerhard.heerink.1 )  en / of op Twitter  ( @VizierOpVolley )