Vizier op volleybal

 

Noorse middenman voor Draisma Dynamo

Logo Draisma DynamoDe selectie van Draisma Dynamo voor komend seizoen is compleet. De Stichting Topvolleybal Dynamo contracteerde afgelopen week de laatste aanwinst, de Noor Rune Fasteland. Met het aantrekken van de 20-jarige Scandinaviër bestaat de selectie van trainer/coach Bas Hellinga uit twaalf spelers.

In Noorwegen kwam Fasteland uit voor Nyborg Bergen, medio 2015 verkaste hij naar België om te gaan spelen bij Volley Asse – Lennik. De nieuwe middenman laat weten ernaar uit te kijken om naar Apeldoorn te komen. “Ik reken op een nog beter seizoen dan afgelopen jaar in België”, aldus de 2,04 meter lange Noor. “Uiteraard hoop ik te kunnen voldoen aan de verwachtingen. Mijn doel is om met Draisma Dynamo de competitie te winnen.”

“Met het aantrekken van Rune Fasteland hebben we de selectie voor aankomend seizoen rond”, aldus een tevreden Hellinga. “Rune is een jonge Noorse middenaanvaller. Vorig jaar heeft hij bij Asse – Lennik gespeeld. Hij is een fysiek sterke jongen met een snelle arm, een mooie aanvulling op het team. Hij zal met onze twee andere middenspelers de concurrentie volop moeten aangaan.​”

De selectie van Draisma Dynamo voor het seizoen 2016/2017 bestaat uit de volgende spelers:

Spelverdelers : Bart van Garderen, Wessel Keemink

Diagonaalaanvallers: Michiel van Dorsten, Nico Manenschijn

Midden blokkeerders / -aanvallers: Wessel Anker, Rune Fasteland, Renzo Verschuren

Passer – lopers: Wessel Blom, Frits van Gestel, Julien Hagens, Mats Kruiswijk

Libero : Dustin Bontrop

Hoofdtrainer / -coach: Bas Hellinga

Assistent trainer /coach: Justin Sombroek

(Bron persbericht Draisma Dynamo.)