Vizier op volleybal

 

OS Rio: Reacties op strijd om brons

00CoachesUSAenNL

VoV, 21-08-2016. 7:20 uur. Bondscoach Giovanni Guidetti was als altijd wel duidelijk met zijn analyse na  de met 3-1 verloren wedstrijd om het brons tegen de USA. “USA was op ieder onderdeel van het spel beter dan wij. En dat was niet echt een verrassing. Ik kan alleen nogmaals beklemtonen dat ik ontzettend trots op de prestatie van de speelsters en het begeleidingsteam ben. Met zijn allen hebben we hier een onwaarschijnlijke prestatie neergezet, die eindigde met de strijd om het brons tegen de USA, nadat we maar heel nipt in de halve finale tegen China ten onder waren gegaan. Dit hadden we een paar maanden geleden niet durven dromen en een jaar geleden dachten we er nog helemaal niet aan.

Ik geloof dat je tijd nodig hebt om een prestatie op niveau neer te zetten. Misschien was het wel te vroeg om op deze Spelen een medaille te winnen. De ploeg heeft nog tijd nodig om beter en volwassener te worden. Het is pas ons tweede jaar samen en onze eerste Spelen, dus eigenlijk kan ik me geen beter resultaat dan het nu behaalde voorstellen.”

Teamcaptain Maret Balkestein – Grothues feliciteerde USA met het brons. “Ieder resultaat na de poulefase zou goed geweest zijn, maar we waren liever geen vierde geworden. Daarover ben ik wel erg teleurgesteld, maar aan de andere kant kunnen we wel trots op onszelf zijn. We gaan de wedstrijd nog eens  analyseren en nemen een tijdje rust. We hadden de kans om een medaille te pakken, maar dat lute ons niet. USA speelde blokkerend en verdedigend een prima partij.”

Karch Kiraly, de coach van USA zei dat hij vooraf niet in termen van wedstrijddruk dacht. “Druk is wat je in gedachten tegen jezelf zegt. We wilden alleen maar trots zijn op hetgeen we gedaan hadden als we van het veld stapten. En iedereen heeft daaraan zijn bijdrage geleverd. Foluke Akinradewo, die binnen twee dagen na haar blessure weer terug op het veld stond, was een echte ‘krijger’ in dit duel. We voelden geen geweldige druk om te moeten winnen, maar we hadden wel honger naar brons.

Brons winnen is fenomenaal. Spelen om brons is misschien wel de moeilijkste wedstrijd die er te spelen valt. Omdat iedere ploeg die voor het brons strijdtt eigenlijk voor goud had willen spelen en zij op de een of andere manier hun teleurstelling achter zich moeten laten en zich opnieuw moeten opladen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.