Vizier op volleybal

 

Sterre van Doorn gestopt bij Alterno

Logo Vv Alterno ApeldoornVoV, 22-08-2016. 6:27 uur. Op de Alterno site lazen we dat de Coolen Alterno dames 1 al volop aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen is begonnen. De flink vernieuwde ploeg van trainer coach Ali Moghaddasian oefende tegen Regio Zwolle Volleybal, waarvoor de ex – Alterno speelsters Manon Zeeboer en Kelly van de Haar volgend seizoen uit gaan komen. Overigens maakte Carlijn Oosterlaken de omgekeerde weg, van Zwolle naar Apeldoorn.

Opvallend was dat Ali Moghaddasian geen spelverdeelsters uit de eerste selectie bij deze oefenpot tot zijn beschikking had.

Bregje van de Heuvel was nog met vakantie en Sterre van Doorn was onverwacht gestopt.  Uitkomst brachten Laura Mulder en Seline Merfol uit Alterno dames 3, die hun debuut in de hoofdmacht maakten. Overigens eindigde de partij in een 3-2 voor Alterno, maar het resultaat was van ondergeschikt belang.

Na Coolen Alterno dames 1 oefende ook de dames 2 selectie. Hun tegenstander kwam uit Rijssen en heette Rivo. Topdivisie tegen Eerste Divisie. Bij Alterno ontbraken Kathy Bonsen (op wereldreis) en Anne-Britt Kneijnsberg (wegens zwangerschap).

Verder waren uit de selectie van vorig seizoen Inge Mast (gestopt), Fleur Wesselink (naar de VS) en Kelly van de Haar (naar Zwolle) er niet meer bij. Froukje Hoenderboom, Julia Kuiper en Kimberley Smit waren de vervangsters. Ook in deze partij lag de nadruk op oefenen. Rivo kon de 3-0 achterstand in sets nog terugbrengen naar 3-2.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website Coolen Alterno