Vizier op volleybal

 

Arno van Solkema naar Solingen Volleys

logobal

VoV, 26-08-2016. 13:55 uur. Arno van Solkema maakt als trainer de overstap van de Nederlandse dames Eredivisie naar de Duitse mannen Bundesliga. Hij wordt, neen hij is, de nieuwe hoofdtrainer van de Bundesliga club Solingen Volleys, die aan de vooravond van hun debuut in de Bundesliga staan. Bij Solingen is er heel veel nieuw. Een nieuwe trainer, een nieuw team, een nieuwe divisie. “Dat bevalt me wel” zegt van Solkema erover. “Ik houd wel van een nieuwe uitdaging”

Arno van Solkema werd gekozen uit een dozijn sollicitanten voor de functie van hoofdcoach. “Bij van Solkema hadden we de klik al na het eerste gesprek” aldus de manager Helmut Weissenbach.  Van Solkema: “Ik had via Huib de Boer, die sedert twee jaren spelverdeler in Solingen is, al contact met de club opgenomen toen ik zag dat ze een nieuwe trainer zochten. “De Bundesliga is nu eenmaal voor iedere (Nederlandse) coach een geweldige uitdaging. Na het tweede gesprek ging de kogel door de kerk” blikt van Solkema terug.  En onlangs trainde hij al met zijn nieuwe ploeg, waarvan hij naast Huib de Boer ook Oliver Gies kent.

Van Solkema zal niet alleen een bijdrage gaan leveren aan het topvolleybal in de zaal, maar ook bij de verdere ontwikkeling van de jeugd betrokken worden en daarnaast ook zijn inbreng hebben bij het beachvolleybal. Voor Solingen Volleys begint het seizoen op 22 oktober met de uitwedstrijd tegen Lüneburg.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.