Vizier op volleybal

 

Long Beach: Weerzien duo’s na OS Rio

Sophie van Gestel, NED

VoV, 26-08-2016. 15:35 uur. Meteen na de OS in Rio is Long Beach het eerste Grand Slam toernooi op de FIVB World Tour kalender. Vele duo’s, die er in Rio bij waren en er medailles haalden, vlogen door naar de USA voor revanche, voor de dollars, de rankingpunten, voor beide of gewoon om weer een toernooi ervaring rijker te zijn. Voor Nederland waren Sinnema – Stubbe en van der Vlist – van Gestel in Long Beach present.

Jolien Sinnema  en Joy Stubbe moesten zich via het kwalificatietoernooi plaatsen voor het hoofdtoernooi. Dat lukte via in de tweede ronde tegen Erika – Pati via 13-21 en 14-21, nadat ze een bye in de eerste ronde hadden geloot. In het hoofdtoernooi waren ze in poule E ingedeeld bij het Duitse duo Laboureur – Sude, het Argentijnse tweetal Gallay – Klug en de Amerikanen Lane – Summer. Zonder setwinst maar een boel ervaring rijker sloten ze de poulefase als vierde af, hetgeen uitschakeling betekende.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist speelden in een poule met Larissa – Talita,  Xue – Tang en Larsen – Flint. Het BTN duo won één partij en werd derde in hun poule, waarmee ze door waren naar de KO ronde. In de KO ronde spelen ze vanavond om 19:00 uur tegen het Japanse duo Ishii – Marakami.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.