Vizier op volleybal

 

EK U22: BTN duo’s uitgeschakeld

DeBallenRSZ

VoV, 28-08-2016. 6:00 uur.  Bij het EK U22 beachvolleybal in Thessaloniki, Griekenland werden de Nederlandse duo’s Pleun Ypma – Katja Stam en  Jasper Bouter – Ruben Penninga derde in hun poule, hetgeen inhield dat ze zich via de KO ronde in het toernooi moesten zien te  handhaven.

Pleun Ypma – Katja Stam speelden tegen het Tsjechische duo Komarkova – Bendikova, dat als 7de op de toernooi ranking stond. Het werd een marathonpartij voor een tweesetter, al is misschien een halve marathonpartij gezien de lengte meer gepast. Maar het werd wel een nederlaag voor het Nederlandse duo. Na pakweg drie kwartier stond er 21-19 en 23-21 voor het Tsjechische duo op het scorebord. Ypma – Stam waren daarmee uitgeschakeld en sloten dit EK af op een 17de plaats.

Jasper Bouter en Ruben Penninga  speelden in de eliminatieronde tegen het duo Smits – Samoilovs uit Letland. Ook hier werd hard voor de zege gestreden, die uiteindelijk naar het Nederlandse tweetal ging. Met 21-23 en 18-21 waren de verschillen klein, maar wel in het voordeel van Oranje. Daarmee gingen Bouter – Penninga door naar de laatste zestien.

In deze achtste finale moesten ze het opnemen tegen een Oostenrijks duo, dat als 4de op de ranking stond. Helaas betekende dit de laatste partij van het BTN duo op dit EK. Met 21-17 en 21-16 ging de winst naar de Oostenrijkers. Bouter – Penninga sloten het EK als 9de af. 

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.