Vizier op volleybal

 

Pech achtervolgt Coolen Alterno (v)

1617teamfotoAlterno

VoV, 26-09-2016. 13:15 uur. Het zit de selectie van Coolen Alterno de laatste weken niet mee.  Linda te Molder en Annemiek te Beest raakten bij een oefenpartij in Sliedrecht geblesseerd en zijn langere tijd, minimaal 2 maanden,  uit de roulatie. En daar kwam zaterdag nog bovenop dat Joëllé Vilé last heeft van een overbelaste knie. Hoewel de lange aanvalster tijdens de gespeelde oefenwedstrijd tegen USC Münster wel inzetbaar was , was er van topfitheid nauwelijks sprake.

In Münster was de reservebank weliswaar goed gevuld, maar alleen Anna Mebus en Eline Timmerman waren ook daadwerkelijk inzetbaar. Een situatie die de komende tijd nog wel zal blijven zodat Moghaddasian moet roeien met de riemen die hij nu heeft.  Ali zag zich dan ook gedwongen van tijd tot tijd flink te improviseren. Zo bracht hij onder andere midspeelster Eline Timmerman voor Carlijn Oosterlaken op de diagonaalpositie.

Binnen de lijnen bracht dit de nodige afstemmingsproblemen met zich mee en tegen een tegenstander van het formaat van Münster (vorig seizoen derde in de Duitse competitie) wordt het dan lastig om het normale niveau te halen. Dat bleek ook wel uit 5-0 nederlaag via de setstanden 25-17, 25-13, 25-12, 25-14 en 25-17.  “Onze tegenstander was behoorlijk aangeslagen door blessures” zei trainer coach Andreas Vollmer van USC Münster nadien, “maar wij waren ook goed in vorm, met name diagonaal Erica Wilso, die totaal 24 punten voor haar rekening nam.”

De technische staf van Alterno zal uit de oefenwedstrijd de nodige oefenstof hebben gehaald voor de komende week want trainer coach Ali Moghaddasian sprak na afloop over een wedstrijd  “waar we wat van geleerd hebben”.

Aanstaande zaterdag oefent Alterno weer, dan gaat men naar Oskam Taurus in Houten. “Een tegenstander van een heel ander kaliber”, aldus Ali.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. verslag op website Coolen Alterno door JM. Foto Rudy Biekart.