US neemt puntje mee bij debutant VC Weert

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 26-09-2016. 13:32 uur. De competitie is weer begonnen, de teamtaken zijn verdeeld en onze eerste wedstrijd is gespeeld. Afgelopen zaterdag mochten wij onze kunstjes vertonen in Weert.

Wij begonnen al goed aan onze voorbereiding, want door onze kleedkamerclassic ‘All I Do Is Win’ zat de sfeer er al goed in. Nog even op de teamfoto en dan konden wij echt beginnen aan onze eerste competitiewedstrijd.

In de eerste set hadden we wat opstart problemen, maar al snel kregen we de smaak te pakken en gingen wij ons eigen spel spelen. Helaas gebeurde dit net te laat waardoor wij deze set verloren met 25-23.  De tweede set startten wij vol strijdlust, tenslotte kwamen wij eind eerste set erachter dat het allemaal niet zo ver uit elkaar lag. Met hard werken, meerdere keren aanvallen voor één een punt en goed verdedigingswerk wonnen wij dan ook met 19-25. 1-1 in sets, alles kan nog gebeuren!

De derde set kwamen wij traag op gang, rally passes die niet aan kwamen, niet kunnen scoren. En ondanks dat wij aan het einde van deze set steeds meer in ons spel kwamen, was Weert sterker en wonnen zij met 25-20.  Dus een 2-1 achterstand, niet ideaal, maar ook niet het einde. Tijd om te shinen! Met heel veel enthousiasme en strijdlust, stonden wij al snel dik voor. Weert wist nog redelijk bij te komen, maar wij waren sterker! 18-25 en in sets 2-2, op naar de 5de set.

Deze set ging aardig gelijk op. Wij gaven alles om de winst mee naar Amsterdam te nemen. We hebben nog op matchpoint gestaan ook, maar niemand kon het afmaken. Weert won de vijfde set met 17-15 en daarmee de wedstrijd met 3-2!

Ondanks dat wij niet hebben gewonnen, hebben wij een leuke pot gespeeld. De uitslag was niet zoals wij hoopten, maar dit belooft wel veel voor de aankomende competitiewedstrijden. Wij hebben er in ieder geval zin in!! En hopelijk tot dan!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Kelly Ackermans, Pharmafilter US. Foto Rudy van ’t Rood.