Rivo dames 1 blijft Emmen de baas

_MG_4731

VoV, 26-09-2016. 19:03 uur. De eerste wedstrijd van het seizoen op het centrecourt in de Reggehal heeft de dames van Rivo Rijssen 4 punten opgeleverd.  Tijdens de voorbespreking werden de laatste punten besproken en we waren er meer dan klaar voor. De warming up liep helaas wat chaotisch omdat het net niet op de goede hoogte hing, maar hierdoor lieten we ons niet van de wijs brengen.

Rivo startte goed met veel servedruk en aanvalskracht vooral aan de buitenkant, Emmen maakte op alle vlakken veel fouten en zo ging de eerste set met 25-13 naar Rivo. Het devies om niet te verslappen namen de dames mee het veld in de tweede set, servedruk erop houden en hard werken! We liepen in deze set niet zo hard weg als we eigenlijk wilden, de service druk van Emmen ging ook omhoog en we konden niet ons eigen spel spelen. Rond 15-15 wisten we een gat te slaan en dit vast te houden tot de finish,  zo ging ook deze set naar Rivo.

Ondanks de rommeligheid in de derde set van de thuisploeg bleven we Emmen wel steeds een paar punten voor. Helaas ging een aantal netfouten opbreken, de pass die niet meer lekker lag waardoor we geen druk konden leggen op hun verdediging. De set ging met 22-25 verloren na een goede serie aan de kant van Emmen.

Vastbesloten dat de 4e set de laatste zou zijn stapten de dames het veld op. Het eerste stuk bleven de teams in stand vlak bij elkaar, maar richting de twintig kon Rivo met een aantal goede serves toch weglopen. Terwijl om onverklaarbare redenen de kersthits uit de boxen knalden haalde Rivo het laatste punt binnen en met 25-19 ging de ook de 4e set naar de Rijssense dames.

Goed om te zien dat op deze mooie nazomer dag zoveel mensen de Reggehal wisten te vinden!  Wij gaan een week toewerken na een mooie derby volgende week in Mariaparochie, we hopen ook daar veel Rivo supporters te zien!

gh @ Vizier op Volleybal, Verslag van Eva Ellenbroek, Rivo dames 1. Archieffoto Jan van den Noort.