Vizier op volleybal

 

Na zware voorbereiding is TTP startklaar

1617 TTP2vanMkos

VoV, 27-09-2016. 6:22 uur. Voor de meiden van een sterk gewijzigd Talent Team Papendal zit de voorbereiding op het nieuwe seizoen er bijna op. De Talenten hebben een zware voorbereidingsperiode achter de rug met veel en hard trainen, pakweg zo’n 20 uur per week, en de nodige oefenwedstrijden.  Getraind wordt er twee keer per dag, voor en na school, en dat begint zijn vruchten af te werpen. Het nieuwe TTP draait met de week beter en tot nu doen de meiden het in de oefenwedstrijden heel erg goed.

We willen nog even de teamleden noemen, wellicht was u nog niet op de hoogte van de samenstelling van ‘Nederlands Hoop’ voor de toekomst. Tussen haakjes hun lengte. De jongste is 15, de oudste 18, de gemiddelde leeftijd is 16.  

Op spelverdeling staan Sarah van Aalen (1,81) en Charlot Vellener (1,78). De libero functie zal in het seizoen 2016 – 2017 worden vervuld door Susanne Kos (1,70). De meiden op midden zijn Eline Geerdink (1,96),  Demi Korevaar (1,87)  en Laura de Zwart (1,98). Kirsten Wessels (1,85) is passer loper en buitenaanvalsters zijn Dagmar Boom (1,81) , Wies van Solkema (1,76),  Iris Scholten (1,91) , Vera Mulder (1,89) en Tess de Vries (1,85).  Met name op mid staat er lengte voor het net.

In de voorbereiding werd er veel tegen Belgische teams geoefend, voornamelijk teams die bij onze Zuiderburen in de Liga A uitkomen. In Nederland waren een aantal Topdivisie ploegen tegenstander. Onderstaand een opsomming van de resultaten.

*Op het Orion toernooi werd TTP nipt vierde, door het onderlinge resultaat tegen nummer drie, via de uitslagen van 1-1 tegen Jaraco uit As (België). Tegen Datovoc, eveneens uit België, werd het een nipte 2-0 en tegen de nieuwe eredivisieploeg Flynth  Flamingo’s Activia werd ook een 1-1 gelijkspel behaald, net als tegen Seesing Personeel Orion.

*Vervolgens werd een volgende oefenwedstrijd tegen Oudegem in België met 4-0 verloren. Op het Zoersel toernooi (alweer in België) was Topdivisionist PrismaWorx VC Weert met 2-1 te sterk en was VC Amigo’s ook nipt met dezelfde uitslag de winnende partij. In de daarop volgende oefenwedstrijd werd er zeer overtuigend met 4-0 van Topdivisionist SV Dynamo Apeldoorn gewonnen. 

*Eenzelfde stand maar dan in het voordeel van de Belgische tegenstander Hermes Oostende gië) werd op Papendal behaald. Een 0-4 nederlaag dus. En afgelopen zaterdag werd op het eigen toernooi op Papendal IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles, na overtuigende winst in de eerste twee sets, met 2-1 verslagen. Daarna werd revanche genomen op Jaraco As, dat nu met 3-0 aan de kant werd gezet.

Voor bewegende beelden van die duels zie:

https://www.youtube.com/watch?v=NKijML7semM

In het aankomend weekend van  1 en 2 oktober oefent TTP twee volledige wedstrijden tegen Callant Antwerp Ladies in Arnhem en vervolgens reizen ze op 8 oktober voor een gala wedstrijd opnieuw naar België. Zondag 9 oktober spelen ze dan hun eerste competitie thuiswedstrijd in Valkenhuizen tegen Peelpush Dames 1, het begint daar om 13.00 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Info o.a. via TTP website. Foto M. Kos.