Vizier op volleybal

 

Aftrap Sliedrecht 2 met zege in Soest

Logo_Sliedrecht SportVoV, 28-09-2016. 6:35 uur. De voorbereidingen zitten er nu dan definitief op. Waar Sliedrecht Sport Heren 1 op één augustus al de motor aan slingerde, begonnen wij met Heren 2 dinsdag 23 augustus aan onze eerste training. Met uiteraard aan het einde van de eerste week het oefentoernooi bij Peelpush in Meijel tegen VC Volt / Flip Schoonmaak 1 en Peelpush 1.

De week erop stond in het teken van tropische nazomerse temperaturen en er werd daarom ook besloten om in de altijd koude Lockhorst te gaan spelen. Inter Rijswijk 2, WIK en VELO stonden op de planning. Met de donderdag daarop een oefenpotje tegen Shot in de vertrouwde Stoep.

Op Verenigingsdag werd er in de nieuwe sponsorkleding met 5-0 (!) gewonnen van Orion 2 (Lees: Kuifje sloeg in de vijfde set 14 aces met zijn sprongserve en overtrof hierbij de serie van 9 sprong-floaters van kleine Zoutendijk). Met daaraan voorafgaand de fotosessies waarbij iedereen er op zijn mooist uit moest zien voor de alom bekende spaaractie. En sommigen lieten diezelfde avond juist het tegenovergestelde zien tijdens en vooral ná de playbackshow 2016. Wat was het toch weer een mooi feestje. Nadere toelichting is niet nodig, schat ik zo in.

Met het verlies van twee ballentassen, de ballenkar en uiteindelijk de nieuwe sponsorkleding die uit de vuilniscontainer gehaald moest worden, omdat deze in een vuilniszak was achter gebleven in de kleedkamer, werd er op de donderdagse trainingsavond een potje gespeeld tegen Next Volley 2. En toch blijft het een raadsel hoe toch alle spullen in het Sliedrecht Sport huis terecht zijn gekomen….?

De zaterdag erop speelde we in Breda een legendarisch oefentoernooitje, waarbij er een hele set aan voetfouten (Ja, de nieuwe spelregels zijn fijn!) werd gefloten in de wedstrijd tegen Protos 1, wat leidde tot een 2-0 verlies, maar voorafgaand daaraan toch éindelijk de winst tegen de Burgst.

Als laatst werd er opnieuw een oefenpotje tegen WIK gespeeld en daarmee werd de voorbereiding met een 3-1 winst afgesloten en kon er zaterdag 24 september om 18:00 de eerste competitiewedstrijd tegen Sovoco gespeeld worden in sporthal de Bunt in Soest.

Het begin van de competitie:

Dan naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. In de eerste set leken de beide teams aan elkaar gewaagd te zijn en werd dé man van het blok vanaf het eerste punt streng in de ogen aangekeken. Vanaf de twintig punten werd de wedstrijd spannend. 23-21 stond Sovoco op ons voor, maar door een enorme drive om het beste uit iedereen te halen werd het toch 24-24 gelijk. Met een uiteindelijke stand van 27-29 trok Sliedrecht Heren 2 aan het langste eind. Het eerste punt van het seizoen was een feit!

De tweede set werd sterk gestart met een ruime marge en Sovoco besloot daar wat aan te gaan doen. Zo werd de spelverdeler verwisseld, de diagonaal meer benut en de gespierde blonde krullenbol het veld ingeroepen. Alleen vergat deze beste man bij de eerste aanvalsmogelijkheid de bal te raken. En eigenlijk gedurende de wedstrijd bleef de vraag bestaan of hij nou voor ons uitkwam, of toch voor de tegenpartij. Hij zag het niet volgens mij. Met veel servedruk en een sterk blok van onze kant werd ook de tweede set binnengehaald met 25-19.

De dubbelganger Erik van Heteren, de assistent-coach van Sovoco, nam naar veel verluidt in de derde set het heft in eigen hand en besloot zijn aanvallers aanwijzingen te geven over waar en hoe te slaan. Gelukkig hebben wij daar Opa Kroon, Eppestein en Toonen voor om een oogje in het zeil te houden en subtiel en volledig op eigen wijze aan ons door te geven wat er gespeeld ging worden. Het was voor Sovoco een waar raadsel hoe wij toch konden weten wie er werd aangespeeld. Totdat de tweede scheids besloot om een serie aan vakfouten toe te laten.

 Jammer, want na een hele ophef, veel gewissel van de tegenpartij, het opstaan van de streng aangekeken midden blokkeerder en de blonde krullenbol die nu wel een bal wist te raken, met ook veel persoonlijke fouten aan onze zijde, trokken we aan het kortste eind en moesten we genoegen nemen met een 26-24 setstand in ons nadeel.

In de vierde en laatste set begon het thuispubliek op te staan en ging direct vanaf het eerste punt achter hun team staan. Het begin was zwak en we lieten ons overrompelen, waarna we als team bij elkaar zijn gekomen en ons er volleyballend uit hebben weten te krijgen.

Van der Leeden sterk passend, Rick afgewisseld met Robert sterk settend en het vliegtuig Glen of sloopkogel Bakker die hem wel af wisten te maken. Toonen uiteraard goed blokkerend en Roy die de boel aanstuurt en zelf ook weer smerige touchéballen stond binnen te hengsten. Met Jeffa die hier en daar weer voorbij kwam vliegen en een paar puntjes binnen wist te sprokkelen, ditmaal zónder voetfouten. De set werd binnengehaald met 17-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3 gewonnen.

De eerste vier punten voor het nieuwe seizoen zijn binnen en er wordt al uitgekeken naar de thuiswedstrijd tegen het ervaren VCV H1 uit Veenendaal. Het fluitsignaal zal om 15:00 uur te horen zijn in de Stoep, zet het in je agenda en wees erbij! Voor de liefhebbers is er om 14:00 uur opnieuw een fotosessie ingepland, ditmaal met de sponsoren erbij en met de komst van Eppestein is het team nu wel compleet voor de (volledige) teamfoto!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Jeffrey Grinwis, Sliedrecht Sport Heren 2.