Vizier op volleybal

 

De grote fluitshow bij Compaen dames 1

160229Compaen

VoV, 28-09-2016. 6:50 uur. Zaterdag 24 september 2016, game day! De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de voorbereiding, zodat we klaar zouden zijn voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen US dames 3. Helaas vandaag nog zonder Dorien (die door de fanatieke voorbereiding nog last heeft van haar linker bovenbeen) en een zieke Kimberley (B). Gelukkig kregen we versterking van Hanna, Jill, Heidi en Luna.

15.45 uur, de ballen opgepompt, het net stak gespannen (en met liniaal nagemeten), warm gespeelde dames en een enthousiaste coach, wij waren er klaar voor. De basisopstelling was als volgt; Joëlle, Wendy, Nadine, Lisette, Kimberley, Kelly en Britt. Hierbij een debuut voor Nadine op de spelverdeling en het rode shirt voor Kelly (ter vervanging van Kimberley B).

In het begin was het nog behoorlijk wennen aan de nieuwe regels, zowel voor de scheidsrechters als voor de speelsters. Geen toss meer, wanneer is het voetfout en wanneer noemen we het schermen? In de eerste set lieten de scheidsrechters zich veel horen, dit kostte ons helaas veel punten en ook kwamen we niet in ons eigen spel. Dit resulteerde in een 18-25 verlies.

De tweede set kwamen we gelukkig in een flow en begonnen beter te spelen. We speelden ons eigen spel en probeerden ons niet te veel met de arbitrage te bemoeien. US was het een aantal keer niet eens met de scheidsrechters en dit zorgde zelfs voor een gele kaart. De protesten van US mochten niet baten, wij pakten de set met 25-15.

Ik zal niet te lang stilstaan bij de 3e en 4e set. We konden de flow van set 2 niet vasthouden  en speelden wisselvalliger. Er zaten mooie  dingen bij, maar het lukte niet om de bal steeds bij US de grond in te timmeren. Resultaat van de wedstrijd; 1-3 verloren. Gelukkig wel één puntje meegepakt en weer wat bijgeleerd. Volgende week hard trainen en vol goede moed naar de volgende wedstrijd tegen VTC Woerden!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Compaen dames 1. Archieffoto Tjerk Laan