Vizier op volleybal

 

Veracles Heren2 in a galaxy far, far away

galaxyRSZveracles

VoV, 29-09-2016. 5:20 uur. Het was de ochtend van 1 september 2016. Het was rustig in de regionen van het Noordelijke Verzakkingsgebied. Voor gewone mensen leek het een doodnormale dag te worden. Maar niet voor de protagonist van dit verhaal, Obi-Twan… Hij stond op het punt te beginnen aan een ongekend avontuur. Een avontuur waarvan hij nooit had kunnen vermoeden dat het hem tot zulke grote hoogtes en diepe dalen zou brengen en dat het hem tot zulke verregaande inzichten zou leiden.

Het was op deze mooie septemberdag dat Obi-Twan, de jonge padawan van Veracles, de eerste dag inging van het haast onmogelijke avontuur dat binnen zijn unit bekend stond als ‘een maandje geen alcohol drinken’… Het succesvol afronden van deze fysiek evenals mentaal loodzware beproeving was slechts voor weinigen weggelegd. Hoe zou dit verlopen voor Obi-Twan? Was hij uit ander hout gesneden dan al die anderen?

Aanleiding voor deze beproeving was het wegvallen van Obi’s wijze voorganger en trainer, de kleine Timmie ‘Yoda’ Braakman. Na een jaar lang in de schaduw geleefd te hebben van deze grootmacht, was het nu tijd voor Obi om zijn force in te zetten voor het tweede herenteam der GSVV Veracles. Aangezien ook Taco Skywalker en ANDRE2D2 naar de ‘Dark side’ waren overgelopen om daar enkele niveautjes hoger hun macht te doen gelden, was de inzet van Obi het enige dat hem en zijn metgezellen nog kon redden in de komende strijd.

Gelukkig stond Obi er niet alleen voor. Gesteund door zijn heldhaftige, handzame en handige teamgenoten werd niet alleen het Veracles Preseason toernooi overleefd, maar was het zelfs gelukt om af te reizen naar de planeet van de dooie Steenwiekers om aldaar als overwinnaar uit de strijd tevoorschijn te komen. Maar voor Obi was dit nog niet genoeg… Om de dominantie van zijn wilskracht nog verder te tonen, is het hem zelfs gelukt om meermaals een beer-pong-battle te doorstaan, zonder zijn heilige alcoholloze missie uit het oog te verliezen. Een ongekende prestatie! Maar zou het ook zijn vruchten afwerpen als het er werkelijk om ging?

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het vlaggenschip der GSVV Veracles voer af op de death star van Peize…  Obi-Twan’s katerloze geest was scherp als nooit tevoren, zijn passen veerkrachtig, zijn slagarm onstopbaar. Volleyballen doen je niet in je eentje, maar deze wedstrijd was er slechts plaats voor één man. Onverwoestbaar, metershoog, vernietigend, doordacht, snel, foutloos en toch best wel lelijk. Het zijn slechts enkele van de omschrijvingen die opkwamen bij het aanschouwen van de tour de force van Obi Twan. Het resultaat? 3-1 winst voor Veracles. Peize uit, altijd lastig, dus een zeer welkom resultaat en een gevoelige slag in de strijd om de heerschappij in het universum.

Te midden van al het volleybalgeweld was Obi-Twan echter tot een inzicht gekomen: ‘with great power comes great responsibility’. En verantwoordelijkheid, daar zit niemand op te wachten, zeker niet in een studententeam. Vanaf vrijdag gaat Obi dus gewoon weer aan de drank. Wellicht hoopvol voor de komende tegenstanders…

Conclusie: Peize uit, altijd lastig. Leuke pot, mooie wedstrijd. 3-1 winst, lang niet gek.

May the force be with you.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Simon de Vries.