Goede start Keistad D1, maar geen winst

1617KeistadDSGeminiDS1

VoV, 29-09-2016. 6:00 uur. AVV Keistad Dames 1 heeft de eerste wedstrijd tegen Gemini Dames 1 (3-1, 30-28, 25-18, 25-14, 15-25) verloren, maar gaf haar wel een visitekaartje af. Coach Kerkhoven begon met het volgende zevental: Annemiek (spelverdeler), Maike en Marèn (passer/lopers), Emma en Demi (midden), Marloes (diagonaal) en Lysanne (libero).

De basis speelde zeer geconcentreerd en een bijna foutloze eerste helft van de set. Halverwege had het team een voorsprong van drie punten (12-15) en de thuisploeg werd gedwongen om een time-out aan te vragen. Gemini herstelde en sprokkelde een paar punten terug en bracht de stand op 14-15. Daarna serveerde Annemiek en Maike en zij brachten Keistad weer een voorspong (17-21). Het vervolg van de set werd ingeleid door de arbitrage.

Een korte tactische time-out van coach Kerkhoven werd onderbroken door de 2e scheidrechter die beide teams liet wachten tot 30 seconden voorbij waren. Ook de vier twijfelachtige technische (net)fouten daarna zorgde voor een rommelige tweede fase. De voorsprong van vier punten werd ingeleverd en een spannende eindstrijd volgde. Van 22-22 naar 25-25. Demi kon met haar service de set naar Amersfoort brengen (27-28), maar het was uiteindelijk Gemini die de set won (30-28). Het was een uitstekende seizoenstart die niet werd beloond met setwinst.

In de tweede en derde set kon Keistad het hoge niveau van de eerste set niet vasthouden. Kerkhoven wisselde verschillende speelsters (Amber voor Annemiek en Romy voor Demi en Marscha voor Maike) maar dit zevental kon onvoldoende druk zetten om de voorspong te pakken. “Het verschil in kwaliteit was er niet groot maar het waren de persoonlijke fouten die er voor zorgde dat Keistad niet bij machte was om de winst te pakken. Je zag schitterende directe punten van Emma en Marloes, maar die werden opgevolgd door directe servicefouten of rally-passfouten. Drie punten voor, vier tegen was het verloop”, aldus Kerkhoven. De tweede set verliep van 12-8 naar 20-15 en werd met 25-18 verloren.

De derde begon goed voor Keistad. Judith en Tieke maakten hun debuut in de 3e divisie. Aanvoerster Marscha nam de jonge meiden mee naar een hoog niveau (7-8). Het team begon goed, maar werd letterlijk – terug in je hok – gefloten. “Een dreigende rode kaart voor Marscha bracht haar, maar eigenlijk ons allemaal van slag. Intimidatie en verontwaardiging over de netfout beslissingen (red. zie foto). De goede sfeer sloeg om naar een voorzichtige speelhouding en dat was jammer. Complimenten voor Gemini, het team verdedigde goed, liet ons de fouten maken en bleef geconcentreerd spelen.” Vanaf 13-10 werd het snel 25-14 en de thuisploeg pakte de wedstrijdwinst.

Kerkhoven begon de vierde set met de basis van de eerste. De meiden namen snel afstand. Na een goede service van Maike stond het 1-7. Keistad overklaste de thuisploeg. Op 10-23 nam Kerkhoven nog een korte tactische time-out. Ditmaal mocht het team wel in het veld blijven staan en werd er direct doorgespeeld. Demi werd drie keer opgezocht door Annemiek, die op haar beurt weer fantastisch werd aangespeeld door Lysanne. Demi kon het aanvallende punt niet maken door goed verdedigend werk van Gemini maar de meiden probeerden het nog drie keer. Prachtig geslagen ballen, maar geen direct punt. Het winnende setpunt kwam van Maike die met een verdedigende bal, die net achter het net viel, scoorde (15-25).

Tot slot coach Kerkhoven: “De verschillende waren klein, dat zie je terug in de analyses. Het zijn de technische (net)fouten aan onze kant waardoor Gemini de winst pakt. Passend hebben al stappen gemaakt. In deze wedstrijd met Marèn en Lysanne. Nu mentaal een paar stappen erbij zetten, want op dat punt was het door de arbitraire omstandigheden een zware wedstrijd waarvan we moeten leren.”

De puntenscore van Keistad dames 1: Aanval 40, blok 7, serve aces 15, foutenlast Gemini 23, totaal punten 85. En van Gemini:  Aanval 39, blok 8, serve aces 8 , foutenlast Keistad 40, totaal punten 95.

Volgende wedstrijd in nieuw tenue: AVV Keistad – Utrecht DS2 17:00 uur, Midland

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag via Remco van Kerkhoven. Foto idem In de derde set bij  3-5. Marscha en Emma blokken aanval Gemini DS1. Punt gaat naar de thuisploeg, netfout volgens de scheidsrechter.