Vizier op volleybal

 

VVU H2 rekent af met laatdunkendheid

logobal

VoV, 29-09-2016. 5:33 uur. Het tweede herenteam van VV Utrecht had er zin in: het eerste duel van het nieuwe seizoen. Het team, met veranderingen op een aantal posities, heeft de voorbereiding goed doorstaan en begint goed te wennen aan het nieuwe spel van de eveneens nieuw aangestelde trainer.

Oefenwedstrijden werden gewonnen en strijdlust voerde de boventoon in de ploeg met nieuw elan. Een mooie eigenschap om op voort te bouwen en daarom werd er dus ook fel begonnen aan de warming-up van de eerste wedstrijd in de derde divisie A. Aan de andere kant van het net waren de ervaren mannen van Spaarnestad H2 ook begonnen aan de voorbereiding van de wedstrijd en er was al wat gemompel te horen. Zeker toen VVU H2 de teamfoto mocht laten maken, wilden de mannen uit Haarlem even van zich laten horen.

De wedstrijd ging vervolgens van start en snel was te merken dat beide teams hier voor de winst wilden spelen. Er werd fel gespeeld, nog niet op heel hoog niveau gevolleybald, maar ook weinig fouten gemaakt. De oude garde van de Haarlemmers probeerde af en toe met wat gebabbel en ‘slim’ gespeelde ballen de defensie van VVU te breken, maar vaak kwamen de ballen toch weer op Utrechtse armen terecht. Uiteindelijk nam Spaarnestad aan het eind van de set een voorsprong en leek de eerste set naar de uitploeg te gaan. Echter, VVU had de strijd nog niet opgegeven en trok, na een slotoffensief, de set alsnog naar zich toe: 25-23.

De tweede set begon de motor aan Utrechtse zijde pas echt te draaien en leken de heren van Spaarnestad alleen maar gebruik te willen maken van hun verbale tactiek. Dit mocht echter niet baten en door veel mooie verdedigende acties en snel uitgespeelde side – outs, ging ook de tweede set naar de Utrechters: 25-19.

Na de tweede set leek het verzet van de Haarlemmers definitief gebroken en kon VVU H2 heerlijk vrijuit spelen. De blokkering werd door de middenmannen gemakkelijk dicht gelopen en zorgde ervoor dat weinig ballen van de zogenaamd geslepen mannen nog het net passeerde. Steeds meer fouten slopen in het spel van Spaarnestad en zodoende nam het verbale geweld ook af. Toen een Utrechter even van zich liet horen, gaven ze zelfs toe op de slachtbank te liggen en kon de feestvreugde eigenlijk al beginnen. Het werd makkelijk volleyballen voor Utrecht en zo kon de eerste vijfpunter van het seizoen binnen gehaald worden: 25-14 en 25-13.

Zo is VVU H2 het seizoen victorieus gestart en kijkt men alweer uit naar de volgende wedstrijd in Amersfoort tegen AVV Keistad H2. En hoe mooi is het om dan nog even naar de teamfoto te kunnen kijken (die VoV ook graag zou ontvangen) en herinnerd worden aan deze overweldigende start van de competitie?

gh @ Vizier op Volleybal, verslag van Guus Kalkman. VV Utrecht heren 2. Foto Jan van den Noort.