Keistad D2 met lege handen naar huis

1stedivisielogoRvRrvs

VoV, 29-09-2016. 5:42 uur. Zaterdag 24 september stapten de meiden van Keistad dames 2 in de auto richting Amstelveen naar de Nieuwe Bankrashal voor hun uitwedstrijd tegen AMVJ – Martinus Dames 1. De allereerste wedstrijd van het gloednieuwe dames 2 team zal daar plaatsvinden.

De allereerste service mocht genomen worden door Keistad. Aan Famke de eer… helaas ging de bal al meteen het net in. Oeps!  Toen de tegenstanders mochten serveren stonden we al snel 5-0 achter. Door een goed blok van Karlijn werd het team weer een beetje opgepept. Janne, die niet meekon spelen wegens een blessure, moedigde het team het best aan langs de kant. Een aantal punten werd door Keistad gemaakt maar het gat bleef bestaan. Keistad scoorde nog een aantal punten op het eind maar het verschil was te groot om te dichten. Het eindigde met de stand 25-16.

De meiden probeerden elkaar bij het begin van de tweede set op te peppen om de winst te pakken. Maar alweer stond er al vlot een achterstand voor Keistad. Dit werd vooral veroorzaakt door persoonlijke fouten en met name servicefouten…. Heel veel servicefouten. Afgezien van dat had spelverdeelster Anne veel ballen van de grond gered. Middenin de set werd onze middelaanvalster Saffira ingewisseld als buitenspeelster, wat ze erg goed deed. Maar helaas verloren de meiden weer, nu met een eindstand van 25-14.

Dan de derde set. Drie keer is scheepsrecht toch?  We begonnen goed en namen een kleine voorsprong van 0-3. Amstelveen kwam dichtbij maar ondanks goede aanvallen ontstond er geen gaatje. Iris Koenen prikte slimme balletjes en Famke sloeg een super harde aanval rechtdoor met een prachtige set up van Aniek. Maar helaas alweer verloren… Eindstand: 25-19

De allerlaatste set ging van start. Libero Nicole, die al drie sets achter de rug had, zat nog steeds fantastisch te passen. Ook scoorde Joanne een aantal puntjes aan het net. Zelfs Iris W. stond goed aan te vallen terwijl ze niet 100% fit was. Gedurende de set ging het prima. Maar helaas liet Keistad op het einde de voorsprong en de set verloren gaan, met 25-17.

Caro kreeg na de wedstrijd een groot compliment van coach Ivo, volgens hem en de rest van het team, had zij het best gespeeld. En zo, na een overheerlijke appelkruimeltaart van de jarige Famke, ging Keistad weer terug naar Amersfoort.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag Famke Boonstra en Karlijn Han, Keistad Dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.