Vroege toppers in 1A bij de dames

teamfotodynamo2016-17

VoV, 29-09-2016. 6:15 uur. Alle teams in de eerste divisie A bij de dames hebben er een wedstrijd opzitten en maken zich op voor de volgende uitdaging. Voor de helft van hen betekent dat net als vorige week weer willen winnen, voor de andere helft niet verliezen. Drie toch wel opmerkelijke uitslagen waren er in de openingsronde vorige week.

Namelijk de 4-0 thuiswinst van Dynamo, Krekkers en VC Sneek II. Dat was een best begin van het seizoen. Deze teams staan dan na één duel, dat stelt natuurlijk nog niets voor, bovenaan. Hun tegenstanders van toen Set –Up II, Donitas II en WSV kijken van onderen naar boven. Omgekeerd is toch wel prettiger denken wij, al is er pas één wedstrijd gespeeld.

Voor zaterdag staan er een aantal mooie confrontaties op de wedstrijdagenda, waarbij Emmen ’95 voor de tweede keer achter elkaar een uitwedstrijd heeft en Krekkers opnieuw in de eigen  Haambrink in actie komt. Emmen verloor vorige week bij Rivo (3-1), Krekkers won van Donitas II.

Emmen reist nu noordwaarts naar Groningen voor het treffen met Oranje Nassau, het debuut bij Scylla eindigde voor hen in een 3-2 nederlaag,  Krekkers speelt de streekderby tegen Rivo. Na het bekertreffen van voor 14 dagen (uitslag 2-1 voor Rivo) zien de fans met spanning uit naar deze clash. Gezien het verschil in punten, 5 om 4, kunnen we al spreken van een vroege topper.

Springendal Set-Up ’65 II krijgt Dash op bezoek. Beide teams promoveerden naar de eerste divisie en kennen elkaar nog van de wedstrijden vorig jaar. Aangezien beide met een nederlaag aan het seizoen begonnen zal er nu wel alles ingezet worden om met winst van het veld te stappen.

Ook Dynamo Tubbergen moet naar Groningen. Van Weering Brainconsultant / Donitas II heeft na de 4-0 nederlaag vorige week in Twente wat recht te zetten tegen opnieuw een Twentse tegenstander. Maar of dat tegen Dynamo lukt?

Ook WSV zal zich voornemen om wat recht te zetten na het verlies in Friesland tegen VC Sneek II van een week geleden. Het eerste thuisduel van het nieuwe seizoen tegen Scylla is daarvoor de gelegenheid. Maar of Scylla daaraan mee wil werken betwijfelen we.

VCV Varsseveld pakte met overmacht vier punten bij Dash bij de seizoensopening, zaterdag krijgen ze Sneek II op bezoek, dat nog één puntje meer heeft. Met recht dus de tweede vroege topper in deze divisie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto koploper Dynamo.