Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg (v) verdedigt toppositie

VCVvsVT1617

VoV, 29-09-2016. 6:25 uur. Een ding is wel zeker, als promotie naar de Topdivisie de doelstelling voor het seizoen 2016 – 2017 is, dan kun je maar beter vanaf het begin zorgen dat je de maximale buit bij elke wedstrijd binnen haalt. En dat deed dus Volley Tilburg vorige week, toen ze op bezoek waren bij Fysiotherapie Scheepjeshof / VCV in Veenendaal.

Overigens VoCASA deed hetzelfde bij Eetcafé ’t Centrum Thor, deze twee teams staan dus helemaal bovenaan de ranglijst. Ze staan waar ze willen, maar om daar te blijven zullen ze tegen VC Velden en Hyundai Peter Jansen Stravoc opnieuw moeten vlammen.

Gabberted.com VCN en Spaarnestad volgen de teams aan de top op één puntje. Beide wonnen vorige week met 3-1 van de debuterende teams VC Velden en Ledub en spelen hun volgende duel tegen een ploeg,  die vorige week nog niet in actie kwam c.q. een ploeg die vorige week een behoorlijk pak slaag kreeg. Zaanstad ontvangt VCN, Spaarnestad krijgt VCV Veenendaal op bezoek.

Inter Rijswijk staat ook nog met een dubbel blanke score in de ranglijst. Zij kwamen nog niet voor de punten binnnen de lijnen. Voor hen begint het seizoen thuis tegen Thor, dat zich ongetwijfeld heeft voorgenomen na de 0-4 thuisnederlaag het eerste puntje van het seizoen te pakken. En als het kan liefst nog een paar meer.

Sliedrecht Sport II  begon met twee setzeges tegen Stravoc, maar kon het vervolgens niet afmaken, met als resultaat 3-2 verlies. Bij hun eerste thuiswedstrijd krijgen ze Ledûb tegenover zich, de debutant won ook de eerste set van het nieuwe seizoen en verloor er vervolgens ook drie op rij. De verwachting is dan ook de beide teams sterk zullen beginnen en minder sterk zullen eindigen.  En tot welk resultaat zal dat dan leiden? Juist een vraagteken!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Tilburg.