Vizier op volleybal

 

Fabienne Coenders naar 2de Bundesliga

FabienneCoendersLeverkusenRSZVoV, 29-09-2016. 8:25 uur. We misten eigenlijk één speelster uit de selectie 2015 – 2016 van Eurosped Almelo, waarvan ons niet duidelijk was,  naar welke club ze na het vorig seizoen was overgestapt. Uit het Eurosped nieuws maakten we op dat ze niet meer in Almelo speelde, maar waar dan wel? Blijkt dat Fabienne is verkast naar de Duitse Bundesliga, naar TSV 04 Bayer Leverkusen, dat vorig seizoen kampioen in de 2de Bundesliga Noord werd.

Haar introductie bij haar nieuwe club luidde: “Mit Fabienne Coenders wechselt eine junge , dennoch bereits international erfahrene Diagonalangreiferin, vom niederländischen Pokalsieger Eurosped Top Volley Twente nach Leverkusen ofwel  “Fabienne Coenders, een jonge internationaal ervaren diagonaal speelster van de Nederlandse bekerwinnaar Eurosped komt naar Leverkusen”

Haar team begon het seizoen op 17 september met een 3-0 zege op SV Blau Weiss Dingden via de setstanden 25-20, 25-16 en 25-18. In de beker competitie ging het minder goed. Tegen DSHS SnowTrex Köln werd in de halve finale met 3-1 verloren. Maar dit resultaat was in ieder geval beter dan in voorgaande jaren, toen uitschakeling al in de eerste ronde een feit was. De doelstelling van de ploeg voor dit seizoen is de titel met succes te verdedigen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website TSV 04 Bayer Leverkusen.