Donitas (v) verliest via vijfde set

DonitasshirtsRSZVoV, 29-09-2016. 16:08 uur. Zo, de kop is eraf! Afgelopen zaterdag mochten wij onze kunsten vertonen in de Alternohal in Apeldoorn. We speelden tegen Alterno 2 en hadden eigenlijk niet al te veel voorkennis over dit team. Misschien maar beter ook, zou je denken, want dan kun je lekker vrij uit spelen. Nou, zo begonnen we ook.

We hadden nog niet met onze ogen geknipperd of er stond een 2-7 stand op het scorebord in ons voordeel. Helaas was na nog een keer knipperen deze stand al weer gelijk getrokken door de dames van Alterno2 en daar wilden ze het helaas niet bij laten. We hadden moeite om grip te krijgen op de serve van de tegenstander en verloren deze set (25-12).

In de tweede set ging het bergopwaarts – al was dat geen groot waarneembaar verschil. Ondanks dat we ook deze set aan ons voorbij moesten laten gaan, kwamen we wel steeds iets beter in ons spel (25-19). En toen… de altijd beruchte derde set.. In eerste instantie weer chaotisch van onze kant en een dikke voorsprong voor Alterno2. We stonden met z’n allen een beetje af te wachten op wat er zou gaan gebeuren, leek wel. En zo geschiedde: een spetterende serveserie van onze Kobe en uiterste scherpheid aan het net zorgden ervoor dat we deze set onder luid gejuich vanaf de tribune toch naar ons toe trokken! De setwinst was een flinke opluchting en zorgde weer voor spanning in de zaal (25-27).

Set vier leek daarna wel een totale omslag van de wedstrijd. Het voelde goed in het veld, afspraken werden nagekomen en de vechtlust was volop aanwezig! Met 18-25 trokken wij ook deze set naar ons toe en daarmee werd een 2-0 achterstand omgezet in een gelijkspel. Alterno2 was ondertussen weer een beetje wakker geworden en begon woest aan de vijfde set.

Dit keer konden we de achterstand niet meer ombuigen en moesten we met een 15-13 stand in deze set ons zeer gewilde extra puntje in Apeldoorn laten. Helaas. Toch konden we met opgeheven hoofd het veld verlaten en met een goed gevoel vooruitkijken, want we hebben als team ontzettend veel veerkracht getoond zaterdagavond.

De wedstrijd waar wij nu naartoe leven, is die tegen PrismaWorx VC Weert dames 1. En ja ja: die spelen we op de allereerste Donitas thuisdag van het seizoen 2016-2017! Het is weer zover! Het dak gaat eraf en we gaan heel hard shinen! Om 19:30 uur zijn we weer te bewonderen in onze geel – blauwe pakkies. Een beetje overbodig om te melden misschien, maar toch bij deze: we hebben er ontzettend veel zin in! Komt dat zien! Wees erbij!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag via Jill Stuifzand, Stg. Topvolleybal Donitas.