Vizier op volleybal

 

Maximale score drie Topdivisie (m) teams

Sliedrecht2016

VoV, 2-10-2016. 7:35 uur. Drie ploegen in de Topdivisie bij de mannen hebben na twee wedstrijden nog geen puntje hoeven af te staan. HLB van Daal / DS, Volley Tilburg en Sliedrecht Sport kwamen ook gisteren weer ongeschonden uit de strijd, Sliedrecht bleef helemaal zonder krasjes, de andere twee moesten een setje af geven. Compaen en Next Volley wonnen hun uitduels en De Witte Olhaco hield de eerste Topdivisie punten in Hoogeveen. Ten kostte van Pelster / Cito.

Nadat ze vorige week uit bij Next Volley met een 0-3 zege vertrokken waren, konden de mannen van HLB van Daal / DS ook goedgemutst aan de lange terugreis vanuit Bedum beginnen. Ze hadden hun tweede zege in de tas, de nummer twee van vorig jaar was in eigen huis met 1-3 via 21-25, 25-23, 17-25 en 18-25 aan de kant gezet.

Topdivisie nieuwkomer Volley Tilburg versloeg in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen ook meteen een van de topteams van vorig jaar. Het gehavende Webton Hengelo kreeg een setje mee in T – Kwadraat, hetgeen dus een 3-1 nederlaag inhield.

In Nijmegen pakte Sliedrecht ook de tweede zege op rij.  Wat er ook door beide teams van deze Topdivisie klassieker verwacht was, we denken dat geen van beide ploegen had verwacht dat er na drie sets een duidelijke 21-25, 20-25 en 17-25 op de borden zou staan.

Sportsbar Donitas en Zaanstad speelden gsiteren hun eerste wedstrijd van het seizoen. Beide teams mochten thuis beginnen. De op dit niveau debuterende Groningers konden alleen in de derde meekomen (23-25 verlies), daarvoor hadden de zeerovers uit Oostzaan de punten al snel binnengehaald. Met 13-25 en 17-25 speelden ze zich naar 0-2 in sets.

Zaanstad kon de Topdivisie inwijding van de nieuwe sporthal niet met een zege gepaard laten gaan. De gasten uit Dordrecht wensten daaraan niet mee te werken. De  23-25 in de eerste set konden ze met 25-18 nog rechttrekken, vervolgens pakte Next Volley de volgende twee sets en dus de winst.

Pelster / Cito ging voor de tweede keer achter elkaar onderuit. Na de 0-3 thuis van vorige week was er nu een 3-0 nederlaag bij De Witte Olhaco. De spanning in de eerste set hield aan tot de 27-25 voor de thuisploeg op de borden stond, daarna hield de ploeg uit Hoogeveen de spanning er minder lang in. Met twee keer 25-18 pakten ze hun eerste Topdivisie zege.

In de stand gaan drie ploegen met 6 punten aan de leiding te weten HLB van Daal / DS, Volley Tilburg en Sliedrecht Sport. Vijf teams hebben één overwinning en 3 punten achter hun naam. Dat zijn DIO / Bedum, VoCASA, Compaen, Olhaco en Next Volley. Vier teams konden nog geen punten bijschrijven en staan nog op de nul. In casu Donitas, Zaanstad, Webton en Cito.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport.