Dynamo II en VC WIK ongeslagen in 1B (m)

logobal

VoV, 2-10-2016, 7:56 uur. In de eerste divisie B hebben SV Dynamo II uit Apeldoorn en VC Wik aan hun zege van vorige week een nieuwe winst kunnen toevoegen. Laudame Financials VCN en MKB Accountants VCV wonnen hun uitwedstrijden en Taurus II behaalde in de eerste wedstrijd van het seizoen tiebreakwinst. Velo en Utrecht kwamen niet in actie.

SV Dynamo II won thuis van City Lens VC Krimpen. Drie sets ging de strijd tot in de twintig punten voort, alle drie gingen naar de thuisploeg. Met 25-23, 25-22 en 25-21. Daarna rechtte Krimpen nog eenmaal de rug en pakte de vierde set met een overduidelijke 14-25.

VC WIK won ook met 3-1, maar daar kwam nog al wat bij kijken. Vooral in de eerste set toen zowel VC WIK als Axell Claims Sovoco niet van wijken wisten. Uiteindelijk werd het 35-33. Sovoco herstelde zich het beste van die inspanningen en pakte de tweede set met 22-25, maar daarna sloeg VC WIK alsnog keihard toe. Met 25-14 en 25-16 was er geen discussie mee wie de bovenliggende partij was.

Ook bij Taurus II vs Gemini-S konden partijen het niet eens worden over de setwinst. IN de derde doorgang duurde het tot 34-32 voordat er een beslissing was gevallen. Daarvoor was het met 23-25 en daarna met 25-27 ook al erg krap geweest. Alleen de eerste set was met ruim verschil (25-18) voor de thuisploeg. Dus 2-2, uiteraard zat er in de vijfde set ook maar twee puntjes verschil, 15-13.

Sliedrecht Sport II leed thuis tegen MKB Accountants / VCV een 1-3 nederlaag. In de twee eerste sets waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd (22-25, 25-23), daarna drukt VCV hard door en kende met twee keer 15-25 geen pardon voor de thuisploeg.

Zaanstad II kon tegen VCN een 0-2 in sets wegwerken (21-25, 23-25) maar dat kostte blijkbaar zoveel energie dat de vijfde en beslissende set ruim verloren ging. Na de 25-23 en 25-20 stond er 2-2 op het scorebord, de 6-15 veranderde dat in 2-3 voor de bezoekers.

SV Dynamo II is de nieuwe koploper met 8 punten, VC WIK heeft er 7 en dan volgen er drie teams met 5 punten. Sliedrecht Sport II, VCN en VCV. Velo staat op 4 punten uit één wedstrijd,  hetzelfde aantal heeft Krimpen uit twee duels. Taurus II en Gemini-S hebben 3 punten, Taurus speelde daarvoor één wedstrijd minder. Utrecht en Zaanstad II staan op 2 punten uit één wedstrijd en Sovoco heeft hetzelfde aantal uit twee duels.