Geen punten voor strijdend Keistad D1

1617KeistadDs1vsVVU2

VoV. 2-10-2016. 17:17 uur. Keistad DS1 was er helemaal klaar voor. Een nieuw wedstrijdtenue, mogelijk gemaakt door Autorepaircenter en nieuwe inspeelshirts met dank aan Clubstores. Het team ontving VV Utrecht DS2, dat dit seizoen een niveau omhoog wil. Het werd een fantastische wedstrijd met een onthutsende slotfase. Keistad kreeg niet wat het verdiende: een wedstrijdpunt. (0-4: 18-25, 21-25, 17-25, 20-25).

Rondom het veld was alles goed geregeld: de tellers, Anne en Saffira van Dames 2, de statistieken door Jolien en een nieuwe clubcamera op de tribune. Coach Remco Kerkhoven en assistentcoach Ivo van Beek begonnen de wedstrijd met een andere basisopstelling dan tegen Gemini: Amber (spelverdeler), Marloes (diagonaal), Maike en Marscha (passer/loper), Emma en Demi (midden) en Lysanne (libero).

Prima start Keistad DS1:  De dames begonnen direct lekker aan de wedstrijd dankzij een goede serviceseries van Maike en Emma (8-1), maar kwam later in de set in de problemen. VV Utrecht DS2 kwam op stoom en vocht zich met goed aanvallende klappen terug in de set tot 10-9. Daarna maakte Marloes en Demi twee mooie punten en stond de thuisploeg weer op voorsprong 13-10. Op deze stand schakelde Utrecht bij. Dankzij een goede serviceserie, een kill-block en een ace liepen de gasten bij Keistad weg (15-13). In de eindfase van de set bleven de meiden knokken maar konden weinig aanvallende punten meer maken (18-25).

Big points voor Utrecht:  Coach Kerkhoven wisselde in de 2e set Marèn en Romy voor Maike en Demi en het nieuwe zevental maakte wederom een goede start (3-0) maar keek al snel tegen een achterstand aan (4-7). Keistad kwam passend niet onder de servicedruk van Utrecht vandaan en maakte zelf veel servicefouten (7-11). De set leek al vroegtijdig de zijn beslist maar in de eigen sporthal lieten de meiden vechtlust zien. Kippenvelmomenten waren er bij het verdedigen van de harde aanvallen.

Lange rally’s werden gewonnen en de meiden vochten zich van 7-11 langszij en pakte weer een voorsprong 13-11. Het publiek werd getrakteerd op een spannende volleybalshow (20-19). De eindfase is voor Utrecht dat opnieuw extra druk kon zetten en iets slimmer dan Keistad om de ‘big points’ speelde. Met een paar rake klappen over het midden haalde zij de 2e set naar zich toe (21-25) en deelde zo een mentale tik uit aan de thuisploeg.

In de 3e set komen Tieke, Judith en Annemiek in het veld. Weer is de start fantastisch. De meiden pakten direct een voorsprong (8-5) maar konden het niet vasthouden. Vrij snel kwam Utrecht langszij en zette door. Het team bleef aanvallend goed spelen. Op 10-8 slaat Emma nog een prachtige bal maar de service werd direct weer ingeleverd. Vanaf deze stand viel de servicedruk weg en werd er geen servicepunt meer gemaakt (10-15). Kerkhoven greep in en voerde verschillende wijzigingen door. Marloes kwam voor Judith en Amber weer voor Annemiek maar de achterstand kon niet meer worden goed gemaakt (17-25).

Onthutsende slotfase:  In de vierde set knokten de meiden voor een punt. Assistent coach Ivo van Beek: “We verdienden gewoon een set, we staan goed te spelen en laten enorme strijdlust zien”. Daar had hij gelijk in en het leek erop dat dit wedstrijdpunt ook in Amersfoort bleef. In een fantastische flow slaan de meiden zich naar 20-13. Alles lukte en het verzet van Utrecht leek gebroken. Leek, want de coach van Utrecht zette al z’n wissels in en greep terug naar de basis. Side-out werd gemaakt en daarna kwam een uitstekende serviceserie van 11 punten. Geholpen door de mannen van Utrecht HS2 en het grote gejoel van het meegereisde publiek keerde de dames de set en namen alle punten mee naar de Domstad.

Kerkhoven: “We waren vastbesloten deze set naar ons toe te trekken. We stonden zo goed te spelen, een time-out, een dubbele wissel, helaas, we kwamen er niet meer uit. Je voelde de druk toenemen. Het Amersfoortse publiek liet zich ook uit het veld slaan, er was helaas geen ander geluid meer te horen dan het gejoel en gejuich van Utrecht. Aan Utrechtse kant lukte alles en dat is een knappe prestatie van een sportieve ploeg. Ze kunnen hoog eindigen. Daarom ben ik wel trots op onze prestatie. We hebben vanmiddag wel iets neergezet. Helaas werd het niet beloond werd met een wedstrijdpunt.”

Wedstrijd in cijfers: Keistad totaal 75 punten: Aanval 30 punten, blok 4 punten, service 6 punten, fouten VV Utrecht DS2 36. VV Utrecht DS2 totaal 100 punten. Aanval 37 punten, blok 8 punten, service 10 punten en fouten AVV Keistad DS1 45 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag via persbericht AVV Keistad. Op de foto: 4e set; Aanval Marloes. De bal wordt verdedigd maar de rally gaat naar Keistad 20-13. Daarna pakt VV Utrecht de side-out en serveert de set uit.