Vizier op volleybal

 

Tweede uitverlies van VC Velden

logovcveldenRSZ2VoV, 2-10-2016. 18:27 uur. Ook de 2de competitiewedstrijd van VC Velden werd helaas met 3-1 verloren. Maar waar we vorige week de eerste set nog met grote ogen stonden te kijken naar de tegenstander, werd er deze week fel gestart. We konden voldoende druk leggen met onze service en onze aanvalsters sloegen de ballen er lekker in. Mede door een snelle en harde klap van Lianne Gortz op de midden werd de eerste set met 18-25 gewonnen! Dit gaf vertrouwen.

De tweede set gingen we door met vrijuit spelen en hielden we ons niveau vast. Volley Tilburg kwam ook iets beter in de wedstrijd en vooral hun middenaanval was moeilijk te stoppen. We bleven knokken en lekker spelen, wat tot 20-20 heel goed lukte. Door een paar sterke opslagen en een goed blok van de tegenstander verloren we deze set helaas met 25-20. Toch wel erg jammer, want hier had meer ingezeten.

De derde set liep Volley Tilburg al vroeg een paar puntjes uit. Er werd nog altijd hard gewerkt aan onze kant en we kwamen een paar keer goed terug. Maar dit leek dan teveel energie te kosten om het vervolgens door te trekken. Helaas ging deze derde set ook met 25-20 naar de dames van Volley Tilburg.

In de vierde set leek het vertrouwen op een goede afloop weg te zakken en zagen we de vermoeidheid toeslaan. We verloren de set met 25-17 en zo ook de wedstrijd met 3-1. Een puntje meer had er misschien wel ingezeten en wat zou dat goed zijn geweest voor het vertrouwen. Maar we hebben zeker laten zien dat we mee kunnen op dit niveau. En dat deze keer zelfs zonder onze libero Michelle Thijssen, die helaas met een longontsteking thuis moest blijven. Janine Kuijpers en Lianne Gortz hebben laten zien ook ballen van de vloer te kunnen halen, maar we hopen toch dat Michelle weer snel van de partij is.

Volgende week spelen we dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd! Zien we jullie allemaal zaterdag 8 oktober om 17.00 uur in de Vilgaard?! VC Velden DS1 – Spaarnestad DS1, wij hebben er zin in!

gh @ Vizier op Volleybal Verslag van Ivon Dings, VC Velden dames 1.